YUTA: Sva putovanja do 15.maja otkazana za inostranstvo

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA Aleksandar Seničić izjavio je juče da je to udruženje odlučilo da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom koronavirusa širom sveta.

– Radi se o oko 100.010 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija – kazao je Seničić kako prenosi Turistički svet.

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije za već uplaćena putovanja.

– Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu koji nudi agencija- kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj u odabranoj destinaciji.

Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju velike probleme sa likvidnošću.

Seničić je kazao i da u asocijaciji YUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore u vezi nastale situacije, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

Izvor: Turistički svet

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare