Uskoro zvanično otvaranje zimske sezone na Zlatiboru

Iz godine u godinu Zlatibor je sve posećenija planinska destinacija a ono što posebno ohrabruje turističku privredu ove planine je povećanje broja stranih gostiju. Iz Turističke organizacije Zlatibor nadaju se da će i predstojeća zimska sezona dati odlične rezultate s obzirom da je pripremljen zanimljiv sadržaj koji će upotpuniti boravak gostiju.

Da je Zlatibor najposećenija planinska destinacija i ove godine, govore zvanični podaci po kojima je tokom letnjih meseci evidentiran porast broja gostiju od 2% u odnosu na isti period prošle godine. Prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor, turiste i ove godine očekuje bogat sadržaj i dosta novina kada je u pitanju predstojeća zimska sezona.

– Ono što nas posebno raduje je nova staza na ski centru Tornik koja je duga između 2 i 2,5 kilometara. U pitanju je plava staza koja je nedostajala našem skijalištu. Raduje nas što se ski centar širi, izgradnjom novih staza i upotpunjavanjem zabavno-sportskih sadržaj na samom skijalištu, a raduju nas i neki investicioni planovi koji su predviđeni za naredni period. Siguran sam da će se ski centar Tornik dobro širiti i da će već postojećom ponudom Zlatibor iz godine u godinu prerasti u moderan konkurentski centar ski centrima regiona – kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke ogranizacije Zlatibor.

Dečje skijalište Obudojevica i ove zime radiće punim kapacitetom. Skijaši početnici moći će da iznajme ski opremu, instruktori da prenesu svoje znanje zainteresovanima, a dovoljno prostora ostavljeno je i za sankanje. U samom centru Zlatibora i ove godine nalaziće se klizalište, a zabavno tematski parkovi poput Dino i Avantura parka pilagodiće svoje kapacitete zimskim adrenalinskim sportovima.

– Nadamo se da će snega biti u dovoljnim količinama i da će nas vremenske prilike poslužiti. Sistem za veštačko osnežavanje na ski centru Tornik je već postavljen i funkcioniše i na novoj stazi od 2.5 km tako da se zaista nadamo da će nam i vremenski uslovi ići u prilog. Ako sve bude kako planiramo i očekujemo nema razloga za brigu i siguran sam da će Zlatibor biti dobro posećen i ove zime – rekao je Živanović.

Zlatibor kao destinacija izdvaja se i velikim brojem manifestacija među kojima je i čuvena Pršutijada koja će se održati polovinom februara. Zvanično otvaranje zimske turističke sezone zakazano je u periodu od 20. do 22. decembra, kada će biti otvoren ski centar Tornik i ski opening.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare