U Zenici niče novi hotel – Agencija Biss Tours ulaže 1,5 mil KM u objekat sa tri zvezdice

Zenička turistička agencija Biss-Tours gradi hotel u tom gradu, u objektu nedaleko od stadiona na Bilinom polju. Novi hotel, kategorisan sa 3 zvezdice, imaće 50 ležajeva – 10 dvokrevetnih, 5 jednokrevetnih soba i tri apartmana, rekao je eKapiju vlasnik agencije Samir Hamzić.
Biće to, kako kaže, osveženje u hotelskoj ponudi Zenice, koja već neko vreme ima potrebu za dodatnim kapacitetima, zbog povećanja broja turista koji dolaze iz pravca Sarajeva.

– U prvoj fazi gradnje, koja je u toku, biće izgrađen hotel i konferencijska sala na 250 m2. Druga faza, za koju očekujemo da će biti gotova do kraja ove godine, rezultiraće restoranom od 400 m2, koji će biti odvojen od kuhinje, a biće tu i kafe picerija – pojasnio je Hamzić.

Ispred hotela je, kaže, predviđena letnja bašta na 300 m2 i parking za oko 30 vozila. Nakon toga planirano je da u prizemlju oforme i spa centar kao i dodatne usluge za sve goste hotela.

Celokupan investicioni ciklus koštao bi oko 1,5 mil KM, a svi radovi omogućeni su kreditom BBI banke.

– Do kraja godine pustićimo u rad ovaj hotel, sa recepcijom i konferencijskom salom i mogućnošću doručka, koji bi se organizvao keteringom, dok ne završimo restoran. Inače, svi sadržaji koje sam naveo bi mogli da budu u punoj funkciji sredinom 2020 – rekao je Hamzić za eKapiju.

Biss-Tours se bavi organizovanjem incoming i outcoming turističkih tura, maturskih ekskurzija, a obavlja i redovan autobuski linijski prevoz na nekoliko desetina destinacija u regionu i Evropi. Ostvarili su saradnju i sa FlixBusom.

U planu je da incoming i outcoming ture prošire na Bliski Istok, odakle postoji velika potreba za turističkim turama.

Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare