U Srbiji je u martu boravilo 102.623 turista, pad dolazaka stranih turista za 56%

U Srbiji je u martu boravilo 102.623 turista, koji su ostvarili 344.596 noćenja, a pandemija korona virusa i privremeno obustavljanje svih komercijalnih međunarodnih letova u Srbiji uticali su na to da pad dolazaka stranih turista u Srbiju bude 56%, a broj noćenja bude manji za 45,7% nego u isto vreme prošle godine, objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).
Zahvaljujući odličnim rezultatima u januaru i februaru, pre nego što su granice mnogih zemalja zatvorene za putovanja, pad dolazaka stranih turista u Srbiju u prva tri meseca ove godine bio je 8,3%, navedeno je u saopštenju.
– Očekujemo da će taj pad biti značajno veći, kada se sumiraju rezultati iz aprila meseca, u kojem je turizam u celom svetu stao – ocenili su iz TOS-a.

U periodu od početka godine do kraja marta Srbiju je posetilo ukupno 556.351 turista.

Najveći broj dolazaka, u prvom tromesečju, ostvarili su domaći turisti.

Stranih turista, bilo je 14,2% manje nego u prva tri meseca prošle godine, a oni su najčešće birali Beograd, Kopaonik, Zlatibor, Novi Sad, Niš.

Domaći turisti najviše su boravili na Kopaoniku, zatim slede Zlatibor, Beograd, Vrnjačka Banja.

Od stranaca, najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Rumunije, 54.654 noćenja, što je 2,5% manje nego u prvom tromesečju 2019. godine, zatim slede turisti iz Crne Gore, Rusije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare