U planu izgradnja hotela za gejmere

Američka kompanija Atari osnovana je pre skoro pola veka i predstavlja jednog od najvećih proizvođača arkadnih i igrica za konzole i računare.

Na svojoj veb stranici pokazali su planove za izgradnju niza hotela, koji će gostima nuditi nezaboravan užitak u različitim vrstama igrica, uključujući savremene tipove igara virtuelne i proširene realnosti, prenosi Unilad.

Za sada su najavljene destinacije Las Vegas, Denver, Čikago, Ostin, Sijetl, San Francisko i San-Hose, dok će prvi hotel biti izgrađen u Finiksu, u Arizoni.

Dizajn hotela poveren je Šeliju Marfiju i Napoleonu Smitu III, producentu filma Ninja kornjače iz 2014. On ističe da je namera projekta da se nostalgija i retro stil susretnu sa savremenim trendovima.

Vodeći ljudi Atarija su uvereni da će posla biti, čemu u prilog ide i izveštaj iz 2019. godine, koji pokazuje da su gejmeri širom sveta protekle godine potrošili skoro 140 mlrd EUR na igrice.

– Atari je globalni brend popularan među ljudima svih uzrasta, bez obzira na poreklo ili kulturu. Radujemo se što će naši obožavaoci moći da uživaju u ovom novom konceptu hotela sa svojim porodicama – saopštio je Fred Česnes, generalni direktor kompanije.

Iako je početak izgradnje prvog hotela dogovoren za proleće, kompanija još nije potvrdila da li je ova odluka konačna.
Izvor: Ekapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare