U planu izgradnja 10 bazena sa toplom vodom u Niškoj Banji

Posle uređenja centralnog trga i fontane u Niškoj Banji, u toku 2020. očekuje se i realizacija projekta Kulište.
– Ovaj projekat podrazumeva izgradnju 10 otvorenih bazena sa toplom vodom i jednog vodopada – rekao je za Belle Amie predsednik ove opštine Dejan Jovanović.
Prema njegovim rečima, u toku je priprema dokumentacije.
Ovim projektom, kako je ranije najavio prvi čovek GO Niška Banja, predviđeno da se spoje sve Staze zdravlja koje vode kroz šumu Niške Banje, kako bi se napravilo tzv. kružno šetalište za sve posetioce, kao i izgradnja bazena.
Prethodne godine Niška Banja uredila je park i šetalište zahvaljujući prekograničnom projektu sa Bugarskom i novac obezbedila iz pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA).
Tokom 2019. rekonstruisan je i centralni trg u Niškoj Banji i obnovljena fontana.
Podsetimo, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte u Nišu raspisala je konkurs za idejno rešenje multifunkcionalnog Expo centra na Loznom kalemu u Niškoj Banji.
– Kompleks će sadržati kongresni i sajmski deo i smatramo da će doprineti razvoju turizma u Niškoj banji i gradu u celini, da će privući nove investicije u oblasti turizma i izgradnje hotela i pratećih sadržaja, ali i pružiti zamajac razvoju privrede Niša i regiona, kroz stvaranje uslova za odgovarajuću prezentaciju, koja će doprineti i razvoju novih tržišta. Očekujemo da, posle sprovedenog konkursa, rešenja koja budemo dobili, budu reprezentativna, jedinstvena i originalna – rekli su ranije iz Kancelarije za portal Ekapija.
Izvor: Ekapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare