U junu otvaranje hotela Courtyard by Marriott u Banjaluci – Vrednost ulaganja 10 mil EUR

Izgradnja hotela Courtyard by Marriott u Banjaluci, po franšizi svetskog hotelskog brenda Marriott International, u završnoj je fazi, a hotel bi trebalo da bude otvoren u junu.

Prvi Marriott hotel u Republici Srpskoj, koji u centru Banjaluke otvara domaća kompanija MMI Razvoj projekata, imaće četiri zvezdice prema svetskim standardima, a izgradnja će koštati 10 mil EUR.

Direktor ove kompanije Nada Kuzmanović kaže za portal Capital da su u toku završni radovi na objektu, da je bilo određenih kašnjenja – otvaranje će, umesto u maju, biti u junu.

– Datum još nismo tačno precizirali, dok od izvođača iz Beograda ne dobijemo tačan datum završetka radova, ali planiramo da to bude u junu – kazala je Kuzmanović.

Ona je istakla da hotel ima 118 soba, tri sobe za osobe sa ograničenim sposobnostima, konferencijsku salu sa 150 mesta, u skladu sa Marriott standardima. Hotel će imati i tri manje sale za sastanke, restoran sa 90 mesta unutra i terasom sa oko 20 mesta.

– Nećemo imati velnes centar, jer nije po njihovom standardu. On nije zabranjen, ali da smo ga radili, taj centar ne bi mogao da se izdržava od gostiju hotela, a standard Marriotta brani da se mešaju gosti hotela i spoljni gosti, tako da smo od velnesa odustali. Mesto koje smo planirali za velnes pretvorili smo u sale za sastanke – kazala je ona.

Pojasnila je da će hotelom upravljati firma iz Srbije ovlašćena od Marriotta, što je, takođe, po njihovom standardu.

– Već smo razgovarali sa rukovodećim kadrovima koji će biti u hotelu. Generalni direktor će biti zaposlen već u martu, a onda za njim i ostali rukovodeći kadar. U punom kapacitetu hotel će brojati više od 60 zaposlenih, ali će za početak to biti manji broj – kazala je Nada Kuzmanović i dodala da iskustva pokazuju da hotel tek u trećoj godini dolazi u fazu stabilizacije i punog rada, tako da će u prvoj fazi biti zaposleno oko 40 radnika.

Marriott International i kompanija MMI Razvoj projekata potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela Courtyard by Marriott u Banjaluci.

Marriott International je najveći svetski hotelski brend, sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, sa portfoliom od 30 hotelskih brendova, sa više od 1,2 miliona smeštajnih jedinica i preko 100 miliona članova lojaliti kluba.

Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju i drugim gradovima.

Izvor: Capital.ba

Prenosi: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare