Turistička organizacija Novog Sada sa kampanjom „Zimska fantazija“ promoviše praznični duh ovog grada

Turistička organizacija Grada Novog Sada započela je kampanju pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu“ u okviru koje će se kroz istoimeni video spot za TV i drugih dodatnih 12 video spotova za društvene mreže prikazati turistička ponuda i dešavanja u gradu u vreme zimskog perioda i praznika u Novom Sadu. Takođe, na nekoliko radio stanica u Srbiji, slušaoci će moći da čuju reklamni spot i poziv da vreme novogodišnjih praznika provedu upravo u jednoj od najlepših destinacija Evrope.

Turisticka organizacija Grada Novog Sada ulaže velike napore u promociju i prezentovanje Novog Sada, a rezultate njihovog truda možemo prepoznati u zabeleženom rastu broja noćenja za 2019. godinu.

Prema podacima o uplati boravišne takse u Novom Sadu za period januar – oktobar, zabeležena je uplata u visini od 43.333.560,96 dinara, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 7,03% Na osnovu podataka dobijenih od hotela i drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu su u oktobru 2019. najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz zemalja iz regiona (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije), Kine, Nemačke, Poljske, Ruske federacije.

Najveći broj turista koji je posetio info centre, dolazi iz Nemačke, zatim Francuske, Rusije, Kine, Velike Britanije, Španije, Turske, Holandije, Italije, Hrvatske. Interesantno je spomenuti da su u oktobru zabeležene posete gostiju iz Indije, Tajlanda, Indonezije, Južne Koreje, Brazila, Argentine.

Od momenta kada je čuveni vodič i magazin „Lonely Planet“ proglasio Novi Sad za jednu od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini, naša Srpska Atina je doživela neverovatnu ekspanziju poseta stranih gostiju, a pored titule Evropske prestonice mladih za 2019.godinu, Novi Sad se sprema da opravda još jednu veličanstvenu titulu Evropske prestonice kulture 2021.godine.

Novi Sad je grad u kojem se obeležavaju dva Božića i dve Nove godine, a pregrštom čarobnih zimskih dešavanja, radosti, srećnih trenutaka, darivanja i ljubavi pretvaraju hladni decembar i januar u toplu i magičnu Zimsku fantaziju, u neponovljivo iskustvo koje treba da doživite.

Novosadski Winter Fest – do kraja decembra pretvara Trg slobode u pravu zimsku bajku, nudeći vam vožnju fijakerom, prazničnu muziku, legendarne vojvođanske specijalitete i mnoštvo zanimljivih proizvoda koje možete da darujete svojim najdražima.

Tokom decembra i januara staze Dunavskog parka pretvaraju se u Ledenu šumu, dok sijalicama okićeno drveće duž jedinstvenog klizališta pretvara ceo park u pravu zimsku bajku. Topao čaj, kuvano vino i mirisi tradicionalnih zimskih specijaliteta upotpuniće vaš doživljaj novosadske Zimske fantazije.

 

Šta vas to sve očekuje u Novom Sadu u ovim prazničnim danima možete videti na sledećem linku

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=9PHi54cf2cM

Photo credit by: Aleksandar Milutinović

Izvor: Turistička organizacija Novog Sada

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare