Tradicionalni 8. Mesec edukacije „Okusi Srbiju“
„Mladi za turizam“ poziva sve zainteresovane na
tradicionalni 8. Mesec
edukacije „Okusi Srbiju“
Ovogodišnja tema je „Gastronomija Srbije u funkciji turističkog proizvoda„.
Statistički podaci govore u prilog činjenici da se svake godine
povećava broj turista, u periodu januar-jun tekuće godine
u našoj zemlji je boravilo 1.577,369 gostiju, od toga iz
inostranstva 719,946 hiljada, što je u odnosu na 2017.
godinu za isti period više za čak 14%. Ova lepa vest
podstiče različite turističke subjekte da osmisle
strategiju za narednu godinu i ponude neku novinu u okviru
postojećih turističkih proizvoda i na taj način obogate
ponudu. Ovo je bila ideja vodilja da organizujemo ovaj seminar i ponudimo rešenja kako gastronomija Srbije može da utiče na
turistički promet. Pričaćemo na koji način mogu
prehrambeni proizvodi da dobiju oznaku zaštićenog
geografskog porekla, koja jela su specifična u našoj
kuhinji i kako je zaživela jedna turistička tura za
strance gde gastronomija zauzima počasno
mesto.
Predavači:
1. Tamara Ognjević – istoričar umetnosti, gastroheritolog i
direktorka Artis centra
https://www.artiscenter.com/
2. Stevica Marković – predsednik udruženja Orginal Srbija i
proizvođač ajvara http://originalsrbija.org/
3. Ana Novaković i Jovana Travica –
koosnivači koncepta Food&Culture Tour i licencirani
turistički vodiči https://foodtourbelgrade.com/
Seminar se sastoji
od predavanja, radionice i degustacije jela, a sve to će se
odigravati na dve lokacije, u kafe habu Share Square i
restoranu Tajni začin.
Vreme: 18h,
četvrtak, 13. decembar 2018.
Mesto: Share Square, Koče Popovića 4 (bivša
Zgrebačka ulica)
Kotizacija:
a) za studente
1.000 rsd
b) za ostale 1.700
rsd
Kotizacija obuhvata:
– dve lokacije
– predavanje u
„Share Square-u“
– kafe
pauzu
– radionicu i
– degustaciju jela (posno i mrsno) u restoranu
„Tajni začin“
Link za
događaj na facebook stranici
MT-a https://www.facebook.com/events/2203408006538996/
Prijave i dodatne
informacije na mail: info@mladizaturizam.rs