Terme Sisevac kod Paraćina dobijaju luksuzni hotel Biogor

Sisevac terme kod Paraćina, već su poznate na turističkoj mapi Srbije, a ovaj kompleks dobiće za narednu sezonu nove smeštajne kapacitete. Naime, u toku je gradnja luksuznog hotela Biogor, koji će imati četiri zvezdice i 50-ak soba i apartmana od kojih će neki imati i đakuzi kade na terasama.
Investior je kompanija RM Stubica, a vrednost investicije je oko 2 mil EUR.
– Hotel će imati oko 50 soba, a u svakoj će biti bračni krevet plus dodatni ležajevi za porodične sobe. Postojaće i luksuzni apartmani sa đakuzi kadama na terasama. Od dodatnih sadržaja postojaće i konferencijske sale, jedna veća za 200 ljudi i nekoliko manjih – rekla je za eKapiju Olivera Ilić, jedna od vlasnica porodične firme koja gradi hotel.
U planu je i teretana, kao i spa i velnes centar sa pet sauna, koje će imati pogled na prirodu. U okviru hotela postojaće i unutrašnji bazeni, đakuzi, kao i spoljašnji bazeni. Postojeći restoran će biti renoviran.
Olivera ističe da tokom gradnje sarađuju mahom sa lokalnim firmama.
– Projekat je izradilo preduzeće Domus Inženjering iz Jagodine, projektant je Dejan Ilić. Pripremne radove izvelo je preduzeće Neimar iz Ćuprije i prezadovljni smo saradnjom. Rashladni sistem izrađuje kompanija Flux Pro iz Beograda, vodovod Inkop iz Ćuprije, a stolariju Hemos plus, takođe iz Ćuprije. Mašinsko iskopavanje izvela je firma Dekor gradnja Nikolić Jagodina, dok će na izgradnji bazena biti angažovano preduzeće NID energy systems iz Paraćina. I keramiku ćemo kupiti u lokalnim firmama – kaže Olivera.
Podvlači da je jedini problem koji imaju, onaj sa radnom snagom.
– Mladi odlaze u inostranstvo, neće da rade za 400-500 EUR, nego idu u Hrvatsku da rade za više tokom sezone. Međutim, ne shvataju da je to samo sezonski posao i nema posla tokom cele godine. Prosek godina naših konobara je 62 – priča naša sagovornica.
Sisevac terme nalaze se 21 km od auto-puta i u blizini srednjovekovnog manastira Ravanica. U okviru kompleksa već postoje bazen sa termalnom vodom, restoran, prirodno okruženje za decu, veštačko jezero, izletište, reka Crnica i ribnjaci.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare