Tender za Sava centar sledeće nedelje, kupac mora da spremi 75 mil EUR

Grad Beograd oglasiće sledeće nedelje prodaju kongresnog kompleksa Centar Sava i za njega će tražiti najmanje 25 mil EUR.
Novi vlasnik će u narednih pet godina morati u obnovu da uloži dodatnih 50 mil EUR i da priloži bankarsku garanciju koja će se aktivirati ako ne ispuni taj uslov.
Kako prenosi današnja Politika, budući vlasnik neće smeti da menja namenu, jer je zdanje arhitekte Stojana Maksimovića u postupku upisa u katalog kulturnih dobara. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Grad sa Centrom Sava samo na gubitku, ali da je neophodan gradu, zbog čega novi kupac neće moći da mu menja namenu.
– On je od ključne važnosti za razvoj kongresnog turizma budući da takvi turisti dnevno troše dvostruko više novca od običnih. Novi vlasnik imaće obavezu da po povlašćenim cenama ustupa taj prostor gradu za određene manifestacije poput Festa – rekao je Vesić.
Podsetimo, viši potpredsedik Delta Holdinga Živorad Vasić, potvrdio je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu Sava centra.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare