Svetski muzeji na dlanu

Okolnosti su takve da su mnogi planovi odloženi ovo proleće, ali postoje načini kako da vreme u karantinu upotpunite interesantnim zanimanjima  i obidjete najznačajnije kulturne institucije sveta samo jednim klikom. Upoznajte i analizirajte uz kafu neka od najlepših umetničkih dela sveta putem liste 10 najboljih muzeja koje možete posetiti iz svoje fotelje. Doživljaj svakako nije isti, ali ovim putem imate priliku da istražite sve što vas je oduvek zanimalo, zadržavajući se pored remek-dela bez velikih gužvi i čekanja u redovima.

Pravi je trenutak da uhvatite predah u moru svakakvih vesti i vidite šta vas sve čeka kad ponovo krenete na put širom sveta.

J Paul Getty / Los Anđeles

Teško ćete na zapadnoj obali SAD pronaći bolje mesto, sa ovakvom zbirkom umetničkih dela. Postavka koja obuhvata period još od neolita, ima tu za svakog ponešto. Možete videti i remek dela velikog genija Van Goga.

Muzej u Vatikanu / Rim

Složićete se da je  Rim medju top 10 najlepših gradova sveta. Iako ste već bili, želja da mu se vratite opet nikad ne jenjava, jer ovaj muzej na otvorenom ima neverovatnu energiju na svakom koraku od Koloseuma do Vatikana. Muzej koji predstavljamo je nezaobilazna stanica svakog posetioca Rima, medjutim čekanje u redu  za ulazak traje i po 2h.  Evo prilike i da vi zavirite u njihove odaje samo jednim klikom.

Gugenhajm / Bilbao

Baskija nam donosi muzej, koji leži na reci Nervion. Ova impozantna skulptura ostavlja bez daha svojim izgleda, pored toga što ima fantastičnu ponudu umetničkih dela.

Prirodnjački Istorijski muzej / London

Kada posetite London, ni slučajno nemojte da zaobiđete ovo mesto. Odlepršajte u svet dinosaurusa i uživajte u svakom koraku.

Rijks / Amsterdam

Dovoljno je reći da vas tamo čeka Noćna straža. Jedan od najimpozantnijih muzeja na sveta.

Muzej moderne i primenjen umetnosti / Južna Koreja

U svojoj ponudi imaju dela Endo Vorhola. Nije on jedini, ovaj muzej svojim dizajnom je i sam jedna vrsta umetničkoga dela.

Orsej / Pariz

Ispod sto trideset i osam metara zakrivljenog staklenog krova, krije se prava umetnost. Esencija impresionizma i postimpresionizma.

Britanski muzej / London

Još jedno mesto u Londonu koje zahteva pažnju. Čak poseduje interaktivnu infografiku koja dodatno pojačava doživljaj.

MASP / Sao Paulo

Muzej umetnosti poseduje zavidnu kolekciju koje se proteže od 14. do 20. veka.

Nacionalna galerija / London

Dom za čak dve hiljade i tri stotine umetničkih dela. Celokupna ponuda je bazirana na periodu između 13. i 20. veka.

Nadamo se da ćete uživati u ovim muzejima, a prvom prilikom imati šansu da ih posetite i uživo.

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare