SVET: Skriveni raj za ljubitelje spa turizma

Prema podacima koji dolaze od strane Svetske velnes organizacije, ovaj tip turizma predstavlja veoma lukrativnu industriju. Svaki godine beleži rast od 6,5%, a procene su da je njena vrednost $639 milijardi. Ukoliko se ukaže prilika da se nađete na jednom izolovanom arhipelagu, po imenu Anambas koji pripada Indoneziji, biće mnogo lakše razumeti zbog čega je to tako. Tu vas čeka Bavaha rizort.

Luksuzno zdanje se nalazi na privatnom ostrvu, poseduje pet zvezdica. Stvoreno za medeni mesec, parove i osobe koje traže beg od gradske vreve. Stići do rizorta iziskuje put trajektom iz Singapura u trajanju od nekih sat vremena. A, uz to dolazi i let omanjim avionom koji traje 80 minuta. Rizort se smatra jednim od najizolovanijih na svetu. U prilog tome ide da nijedna smeštajna jedinica, poput luksuzne vile na plaži ili bungalova iznad vode nema televizor. I to nije sve, ovde nema Wi-Fi mreže. Sve je podređeno kompletnom detoksu od modernog doba.


Ukoliko niste tip osobe koja može non stop da se izležava na plaži, već želite i po neku aktivnost, bez brige. Mislili su na sve. Možete prisustvovati časovima joge i pilatesa. S druge strane, na raspolaganju vam je teretana sa pogledom na okean, kao i opcije da se oprobate u penjanju po stenama. Nisu zaboravili na ljubitelje prirode, u ponudi se nalaze tri staze za pešačenje i svaka je drugačija. Dok koračate jednom, videćete na putu guštere i orhideje, a imate opciju i da pešačenjem dođete do
skrivene Kokos plaže.

Kada se kaže da je sve uključeno u cenu, uvek se pojavi nešto što opovrgne. Ipak, Bavah rizort to sebi nije dozvolio. Svakog dana imate mogućnost da učestvujete u nekoj aktivnosti, potpuno besplatno. Ljubitelji vodenih sportova mogu da uživaju u kajaku, ronjenju i drugim rekreacijama.

Pored svih pomenutih ugodnosti, najveći akcenat se stavlja na hranu i njihov zdrav meni. Sve porcije nisu velike, ali poseduju izuzetnu nutritivnu vrednost. Sveže voće i salate tokom celog dana, dok su večere rezervisane za morsku hranu koja je tog dana uhvaćena.

Sve više ljudi želi da se isključi i pobegne od svakodnevne buke koja nas sve više okružuje, zbog toga su mesta kao Bavah rizort oaza za fizički i mentalni preporod.

Izjava koja najbolje dočarava ovo mesto, možda je i pravi način da razumete šta vas čeka ovde: “Ovde postoji magija koja vam
omogućava da postignete ono što možda niste ni shvatili da želite.“

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare