SVET: Bajkovite noći ispod otvorenog neba (FOTO/VIDEO)

Verujemo da većini od nas kada se spomene idealan odmor prvo što padne napamet je hotel u blizini centra određene destinacije, koji će imati mnogo sadržaja, i naravno pun pansion. Onaj u kome ništa ne fali, počev od udobnog kreveta pa do dobre internet veze. Ali šta bismo rekli ako bi nam neko ponudio sve to ali i spavanje pod otvorenim nebom ? Hm… Jesmo li mi pobrkali lončiće ili je ovaj hotel uspeo da spoji sve u jednom o čemu jedan turista mašta ?

U nacionalnom parku Urho Kekkonen, koji je najveći u Finskoj, postoji jedno bajkovito mesto. Ime mu je Kakslauttanen Artic Resort.

U letnjem periodu, 1973. godine, vlasnik hotela Jussi je otišao na pecanje u Utsjoki, najsevernije selo Finske. U povratku nazad do samog centra Finske, nestalo mu je goriva. Drugog iybora nije bilo, nego da kampuje tamo gde je i stao, u smaoj nedođiji. To mesto se zvalo Kakslauttanen.Iz nekog neobjašnjivog razloga, Jussi se osećao kao kod kuće. To leto je u većini vremena i proveo u šatoru. Sledeće godine se vratio i otvorio kafić koji je služio putnike prolaznike. Mesto je od te namene kroz niz godina pa do danas, kada je hotel jedan od najpoznatijih iternacionalnih mesta, doživeo potpuni preobraj. Ali je želja da se na sve moguće načine udovolji gostima i dalje ista.

Ono što je najspecifičnije za ovaj rizort je smeštaj. Najtraženiji su stakleni igloi, u kojima vas samo do neba punog zvezda deli staklo, i na taj način možete da uživate u nezaboravnom iskustvu. Drugi tip smeštaja su Kelo Igloi, koji su dosta veći, i samo im je prednji deo u formi igla, a ostatak je udobna topla drvena kuća u kojoj može da se uživa i u sauni kao i u kaminu. Najekstravagantniji su zimski igloi, sa spavaćim vrećama na suvom ledu. Hotel će se obavezati da Vam u toku noći pruži sve što je potrebno.

Ukoliko ovo nije dovoljno za nezaboravno iskustvo, tu su dnevne aktivnosti koje nisu nimalo uobičajene. Bar ne za naše područje. Vožnja motornim snežnim sankama, kao i snežnim tenkovima mogu biti pravi izazov. Ukoliko ste ljubitelj životinja, vožnja sa haskijima, ili pak irvasima mogu biti dobar izbor. Ovo je samo početak, ostavljamo Vas da istražite još neke aktivnosti o kojima 

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Blog

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare