Svako domaćinstvo u Beču dobija vaučer u iznosu od 50 evra da iskoriste u gradskom kafiću ili restoranu.

Ugostiteljski objekti u Beču počinju sa radom 15. maja nakon dva meseca pauziranja, a grad Beč je između ostalog, pripremio i vaučere koje će dobiti građani da potroše u gradskim kafićima i restoranima

Gradske vlasti u Beču su odlučile da, osim već preduzetih mera, pomognu ugostiteljima na jedan adekvatan i odgovoran način. Svako domaćinstvo u Beču sredinom juna dobija vaučer u vrednosti od 50 evra, a on će moći da se iskoristi u gradskom kafiću ili restoranu.

Svih 950.000 domaćinstava dobiće besplatno vaučer, sa razlikom da domaćinstva s jednim članom dobijaju 25 evra, koje će moći da potroše do kraja septembra u restoranima i kafićima koji učestvuju u toj akciji.

Vaučer se može iskoristiti za sve osim za plaćanje alkoholnih pića, i ovakav gest može direktno uticati na ublažavanje posledica, odnosno na stimulisanje potrošnje građana. Ovakva ideja bi mogla da bude model za sve zemlje, posebno za Srbiju i zemlje u regionu, imajući u vidu da je epidemija korona virusa u velikoj meri ugrozila egzistenciju ugostitelja.

Izvor: TUmagazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti, Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare