Stanje na granicama u regionu

Na pojedinim graničnim prelazima Hrvatske sa Slovenijom pojačan je saobraćaj na ulazu u Hrvatsku.

Na granici sa Slovenijom se stvaraju i kolone, prenosi portal Index.hr, pozivajući se na Hrvatski autoklub (HAK).

HAK navodi da se na graničnim prelazima Macelj, Bregana, Plovanija, Kaštel i Požane čeka do 30 minuta, dok se na graničnim prelazima Rupa i Pasjak čeka sat vremena.

Agencija Hina javlja da su prvi put ove godine na graničnom prelazu Doljani koji vodi prema Metkoviću zabeležena duža zadržavanja, uglavnom zbog turista koji su krenuli prema Jadranu.

Istovremeno su na granicama Hrvatske sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom počele strože kontrole, navodi Index.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da su intenzivnije kontrole pocele u četvrtak, nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze korona virusom, koji su vezani za te zemlje.

„Svako ko želi da uđe u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i pokazati dokumentaciju koja to dokazuje“, rekao je Božinović za zagrebački Jutarnji list.

Index.hr prenosi da iz BiH i Srbije i dalje mogu ući oni koji imaju plaćen turistički smeštaj u Hrvatskoj. Problema bi na granicama mogli da imaju oni koji nemaju unapred plaćen smeštaj ili nemaju poziv za poslovni sastanak ili neki drugi dokaz koji bi se smatrao opravdanim za ulazak u Hrvatsku.

Izvor: B92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare