Srpske turističke organizacije na sajmu Holiday&Spa Expo u Sofiji – Srbija sve popularnija destinacija za bugarske turiste

Srbija je sve popularnija turistička destinacija bugarskim turistima o čemu svedoči upravo podatak da su bugarski turisti na osmom mestu po broju noćenja stranih turista našoj zemlji.

Turistička organizacija Srbije (TOS), predstavlja na sajmu turizma Holiday&Spa Expo u Sofiji celokupnu turističku ponudu naše zemlje od 14. do 16. februara 2019 sa najvećim brojem učesnika turističke privrede i organizacija do sada.
O zainteresovanosti turističkih organizacija i privrede da privuku još veći broj bugarskih turista govori činjenica da na štandu Turističke organizacije Srbije svoju ponudu predstavlja još 29. učesnika iz Srbije. Bugarskim građanima predstavili su se Turistička organizacija Beograda, Vojvodine, Niša, Pirota, Sokobanje, Kruševca, Knjaževca, Bele Palanke, Dimitrovgrada, Zlatibora, Babušnice, Leskovca, Kragujevca, Vlasotinaca, Novog Bečeja, Vranja, Čačka, Kraljeva, Požarevca kao i predstavnici privrede Spa Travel Vrnjačka banja, Zepter hoteli, Prolom banja, Lukovska banja, Slavija hoteli, hotel Petrus, Omniturs, Belgrade City Hotel, hotel Bosphorus, Atera apartmani i Specijalna bolnica Čigota.
Bugarski turisti veoma rado posećuju Srbiju i to nekoliko puta godišnje, uglavnom putuju kao bračni parovi, srednjih godina, visokog obrazovanja, veoma su zainteresovani za turističku ponudu naše zemlje. U toku 2018. bugarski turisti ostvarili su 167.505 noćenja i rast od 13% poredeći sa 2017. godinom.
Bugarski turisti imali su priliku da se upoznaju sa turističkim proizvodima Srbije, mogućnošću posete u vidu kraćeg odmora, upoznavanja sa bogatom kulturnom i istorijskom ponudom kao i aktivnim odmorom. Poseban akcenat biće na predstavljanju Dunava kao veoma atraktivne turističke destinacije, bogate gastronomske ponude naše zemlje, manifestacija i bogatim sadržajem istih.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare