Srbija u evropskom vrhu po porastu priliva gostiju iz inostranstva – Broj kineskih turista nastavlja da raste

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi u 2018. godini, a istovremeno je, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom većim od 100%, saopštila je Turističke organizacija Srbije (TOS).

U analizi Evropske turističke komisije navedeno je da su razlozi za rast od 15% broja stranih turista – bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne onlajn kampanje.

Iz TOS-a su istakli da je tokom tih kampanja, višestruko uvećana publika koja prati TOS-ove naloge na društvenim mrežama, dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Kako je navedeno u saopštenju, TOS-a, nastavlja se aktivna promociju na kineskom tržištu. Od 15. do 17. aprila predviđen je nastup na sajmu COTTM u Pekingu.

Precizirano je da će TOS na tom sajmu nastupiti zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore kako bi se predstavile objedinjene turističke ponude dve zemlje, jer najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine bio je veći 54% nego u istom periodu prošle godine, sapštio je TOS.

Izvor: Beta

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare