Sokobanja dobija luksuzni hotel Sunce – Nekadašnji ponos banje renovira se prema najmodernijim arhitektonskim rešenjima

Turizam u Sokobanji poslednjih godina se ubrzano razvija, a u planu je da već početkom 2020. godine ova banja dobije još jedan hotel koji će biti opremljen po najmodernijim standardima. Naime, Hotel Sunce, posle nekoliko godina provedenih u stečaju, privatizovan je 2015. godine, a novi vlasnici krenuli su u renoviranje i vraćanje starog sjaja ovom nekadašnjem ponosu Sokobanje.
– Cilj nam je da otvorimo hotel krajem 2019. godine, ali očekujemo da će to ipak biti do aprila 2020. – kaže za eKapiju investitor Miloš Pantelić i dodaje da očekuje da će hotel Sunce imati 4 zvezdice.
Hotel će posle otvaranje imati u ponudi 3 kongresne sale različite veličine i oko 150 soba i apartmana, koje će moći da prime oko 400-450 gostiju. Takođe, hotel će imati dva zatvorena i jedan otvoren bazen, kao i wellnes i spa, na šta su vlasnici posebno ponosni.
– Kapacitet spoljašnjeg bazena je udvostručen. Saune i ostali sadržaji će se prostirati na 1.000 m2, i biće prava oaza za uživanje – kaže Pantelić.
U renoviranje je do sada uloženo oko 3 mil EUR, a plan je da do završetka radova bude uloženo od 7 do 8 mil EUR, kako bi se hotelu koji su mnoge generacije gostiju imale priliku da posete i sa nostalgijom ga se sećaju, vratio stari sjaj uz najmodernija arhitektonska rešenja.
Jedno od najsavremenijih rešenja koje će hotel ponuditi jeste i sistem grejanja na biomasu, odnosno na sečku.
– Odlučili smo se za grejanje toplotnim pumpama, što je jedno od najsavremenijih rešenja. Radove izvodi kraljevčka firma Termogen Inženjering po najnovijim standardima i sa uvoznim komponentama. Takođe, odlučili smo se za obnovljiv izvor energije, odnosno grejanje na sečku, što je velika građevinska investicija. Zaista nismo želeli da idemo unazad već da u svemu koristimo najnovija rešenja – ističe Pantelić.
Projekat renoviranja hotela izradila je kompanija Arhitekt pro iz Vrnjačke Banje, koja je usko specilaizovana za hotele, a investitori su posebno ponosni i na saradnju sa HT agencijom iz Beograda koja se bavi konsaltingom u hotelijerstvu i koja je učestvovala i u nedavnom otvaranju luksuznog hotela Ramonda na Rtnju.
Pantelić smatra da će otvaranje hotela Sunce imati pozitivan efekat na razvoj turizma u Sokobanji.
– Mislim da ćemo dovesti novi profil gostiju koji do sada i nisu imali baš gde da odmaraju u Sokobanji. Bilo bi značajno i da se ostali hoteli koji ne rade osposobe, jer ne smatramo da će otvaranje novih hotela nama biti konkurencija, već da će upotpuniti turističku ponudu Sokobanje – zaključuje Pantelić.
Iz TO Sokobanja rekli su za eKapiju da postoji i nekoliko stranih investitora zainteresovanih za izgradnju hotela u Sokobanji, ali su tek u postupku pregovaranja.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare