Slovenija dobija zasluženu poziciju u Evropi

U cilju oporavljanja turizma i vraćanja života u neki normalan tok, mnoge zemlje širom sveta polako otvaraju svoje granice i pripremaju se za doček turista

Mnoge zemlje željno iščekuju talas međunarodnih posetilaca, činjenica je da se globalni turizam nalazi u prilično nezavidnoj poziciji, pa je takva situacija istovremeno i jedinstvena prilika da se mnoge od njih međunarodno afirmišu kao destiacije koje imaju šta da ponude svetskim putnicima.

Prema pisanju magazina Forbs, ovakvu priliku ima jako veliki broj zemalja koje su na globalnom nivou bile uvek nekako na turističkoj margini. Ove zemlje su sada u poziciji da ponude sve svoje sadržaje, od netaknute prirode, kulturno-istorijskih sadržaja, do odlične gastronomske ponude.

Forbsova lista sadrži 7 najperspektivnijih zemalja sveta, to su Etiopija, Iran, Mjanmar, Gruzija, Filipini, Tunis, a među njima se nalazi i Slovenija.

Slovenija se navodi kao mala planinska zemlja, još uvek globalno neotkriven turistički dragulj. Pored neverovatne prirode, kulturno-istorijskih sadržaja, Forb ističe Ljubljanu kao moderan i romantičan grad, koji je pored svog modernog stava zadržao šarm prošlih vremena. Slovenija ima praktično sve, od prelepe obale do gorostasnih planina, za porodični odmor, kao i za zaljubljenike u adrenalin, sve je to fino spakovano u jednu zemlju koja se nalazi na samo par sati vožnje od nas.

Izvor:TUmagazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare