Skoro milion noćenja u Beogradu ove godine

U aprilu mesecu, prema podacima Sekretarijata za upravu/sektor statistike Grada Beograda, 111.942 turista je posetilo Beograd, od čega su skoro 100.000 strani gosti, što je za 40% više u odnosu na april prošle godine. Najbrojniji turisti u aprilu bili su Rusi, Turci, zatim gosti iz BiH, Hrvatske i Nemačke, dok najveći porast
u broju dolazaka beleže gosti iz Grčke i Kine.

Foto: Pexels

Od ukupno 349.907 gostiju koji su od početka godine posetili naš grad, 291.351 čine gosti iz inostranstva, i njih je za 44% više u odnosu na isti period 2022. godine.

Ukupan broj registrovanih noćenja u našoj prestonici od početka godine dostigao je skoro milion, od čega su 807.773 ostvarili strani gosti (+34%), navodi se u saopštenju iz Turističke organizacije Beograda.
– Statistički podaci korespondiraju sa poslovnim i promotivnim aktivnostima naše zemlje na stranim tržištima, a očekujemo još bolje rezultate u letnjoj sezoni. Ovome izuzetno doprinose novi uspostavljeni direktni letovi naše nacionalne avio kompanije Air Serbia (Er Srbija) koja Beograd i Srbiju čini sve dostupnijom destinacijom turistima iz celog sveta – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare