Renovirani Nais otvara se 5. avgusta – Omiljeno svratište na Koridoru 10 postaje kongresni centar

Motel Nais nekada omiljeno svratište putnika na Koridoru 10 ponovo će biti otvoren 5. avgusta, najavio je direktor kompanije Nais resort Tomas Pavlović. On je kazao da će objekat nakon kompletne rekonstrukcije raditi kao hotel sa četiri zvezdice u kojem će biti više od 250 ležajeva.
– Hotel Nais će i dalje biti poznato svratište za domaće i internacionalne goste, ali će biti pre svega kongresni i konferencijski centar i to ne samo za Niš, već i za južnu Srbiju – izjavio je Pavlović nakon što je sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem obišao hotel.
Pavlović je kazao da će hotel imati 100 soba, 12 apartmana, restoran, konferencijske i banket sale, bazen, spa i velnes centar.
On je rekao da će se uređenje hotelskog kompleksa nastaviti i posle zvaničnog otvaranja i najavio izgradnju velikog velikog akva parka u hotelskom kompleksu do početka turističke sezone 2020.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da ponovo otvaranje Naisa za grad Niš znači novih 150 radnih mesta i stvaranje uslova za razvoj kongresnog turizma, što je trenutno jedan od nedostajućih segmenata u turističkoj ponudi grada.
Podsetimo, Niš bi uskoro trebalo da dobije još jedan hotel, s obizom na to da se renovira i čuveni hotel Park u centru grada.
Niš poslednjih godina postaje sve interesantnija turistička destinacija, a u prilog tome govore i podaci o konstantnom povećanju broja turista i noćenja od 2013. godine, kao i o brojnim investicijama u turizam i infrastrukturu.
Takođe, Niš bi, u narednom periodu trebalo da dobije moderan Expo centar na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje. Lokacija je vlasništvo Grada Niša i planskim dokumentima upravo je predviđena izgradnja ovakvog objekta, kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj za eKapiju.
Podsetimo, Grad Niš je doneo odluku da krene i u realizaciju projekta izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe kulture, tzv. „univerzalne dvorane“ na Bulevaru Nemanjića. Nakon sprovedenog konkursa izabrano je idejno rešenje na osnovu kojeg će se graditi objekat.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare