Rekordni rezultati Delta Holdinga u oblasti hotelijerstva u 2022.

U okviru delatnosti hotelijerstva Delta Holding posluje sa tri hotela. Hotel Crowne Plaza Beograd, Hotel Indigo Beograd i InterContinental Ljubljana. Nakon dve teške godine za sve hotelijere tokom pandemije Corona virusa, u oktobru 2021. godine ova kompanija je otvorila Hotel Indigo u samom centru Beograda.

2020. i 2021. godina su bile najteže godine za sve hotelijere, a 2022. vraća veru svima da je odličan period pred nama.

U ovoj godini InterContinental Ljubljana povećao je prihode za čak 111% u odnosu na godinu pre, dok je Crowne Plaza u Beogradu ostvarila duplo veće prihode u odnosu na godinu pre i rekordnu godišnju okupiranost kapaciteta od 68%. Najokupiraniji period godine u ovom hotelu je bio u periodu od juna do septembra, kada je okupiranost bila čak 85%.

Crowne Plaza poseduje 416 smeštajnih jedinica i čak 14 konferencijskih sala i jedan je od najvećih hotela u Beogradu. Kada se otvori Sava Centar, koji je sada u vlasništvu iste grupacije, očekuje se da će to biti najveći prostor za poslovne događaje u Beogradu, koji će doprineti daljem razvoju turizma i povećanju broja turista u Beogradu.

Hotel InterContinental Ljubljana je otvoren 2017. godine i ima 165 smeštajnih i čak 21 sprat.

Inače kompanija Delta Holding ima u planu i gradnju hotela InterContinental u Beogradu.

Planirani projekat novog hotela InterContinental Beograd kompletiraće smeštajnu ponudu Beograda sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na ovoj parceli biće izgrađen i poslovni prostor sa podzemnim garažama, a ceo kompleks stvoriće modernu i zelenu oazu na pešačkoj udaljenosti od najvećeg kongresnog centra Sava. Spreman je fascinantan projekat, za koji će biti potrebno izdvojiti značajna sredstva – navode iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikada do ostvarenja jednog od svojih ciljeva – da hotel InterContinental vrate u Beograd.

Izvor: Delta Holding

 

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare