Razvoj domaćeg turizma u julu – 100% popunjenosti kapaciteta u pojedinim destinacijama

Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije. Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100%.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.
– Vrnjačka Banja je ovih vikenda bila popunjena na nivou od 80%. Očekujemo i bolju popunjenost u špicu sezone, koji nastupa za desetak dana – kaže Ivan Trifunović direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.
U Sokobanji je popunjeno i više od 90% kapaciteta.
– Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika – ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.
Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama, što je i razumljivo, s obzirom na to da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa, što putovanje čini neizvesnijim i težim.
Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa, već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena.
U Banji nema otkazanih arnžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.
– Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama – naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu Zepter.
Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100%. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.
– Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim – kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske banje.
Prolom banja osim šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje, Marina Cvetković PR Banje.
Letnje manifestacije u Vrnjačkoj Banji, Karneval u julu i „Love fest“ u avgustu, neće biti otkazane. Međutim, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja koronavirusa budu i tada na snazi, nastupi karnevalskih povorki i koncerti će biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare