Prognoze za spas turizma u Spaniji

Španija je zemlja čija ekonomija u velikoj meri zavisi od turizma, što je slučaj i sa mnogim drugim zemljama sveta. Imaju li Španci plan za leto pred nama?

Iz Ministarstva turizma Španije su priznali da nisu sigurni kada će ova zemlja da ponovo stane na noge i kada će granice biti otvorene. Njihova glavna briga je zdravlje građana, a za narednu sezonu pripremaju neku vrstu plana.

Španija je zatvorila svoje granice 16. marta, samim tim su zatvorili gotovo sve. U zemlji je sve stalo, i svi poslovi koji nisu od suštinske i vitalne važnosti za opstanak nacije su zatvoreni zajedno sa granicama zemlje, gradovi su postali potpuno prazni i pusti. Međutim, kako vreme odmiče, život se polako vraća u normalu, i danas se već razmišlja o popuštanju mera i o vremenu koje dolazi.

Osnovna ideja je da prelepa španska obala ostane samo Špancima. Osnova revitalizacije turizma i svih subjekata u ovoj industriji biće domaći turizam, odnosno glavni nosilac boljitka biće Španac. Ovakva mera i nije neko revolucionarno rešenje, i nije ništa novo, ali je dobar signal celoj zemlji, pa i regionu. Država kao pomoć priprema i subvencije, što za turističke radnike i privredne subjekte, što za turiste.

Toplo vreme dolazi nesumnjivo, i po otvaranju plaža i kupališta, o tome se već razmišlja jer letnja sezona počinje već sredinom maja meseca, ostaće na snazi mere socijalnog distanciranja, i to će biti najveći problem imajući na umu kakve gužve obično budu na plažama. Osim toga, planira se izgradnja ili mobilnih ili običnih mokrih čvorova širom plaža i šetališta, kako bi se nastavilo sa praksom održavanja higijene.

Španija je među najposećenijim zemljama na svetu, i kao svojevrsna mešavina kulturno-istorijskih sadržaja, sjajnih plaža i odmarališta, gastronomskih čudesa, ima puno pravo da ostane baš takva, i da bude posećena.

Izvor: TU magazin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare