Prodaje se još jedan poznati hotel u Beogradu!

Čuveni beogradski hotel Union ponovo se prodaje i to po oglašenoj ceni od gotovo 300 miliona dinara. Procenjena vrednost imovine iznosi 594.005.711, a podrazumeva hotel površine gotovo 3.000 metara kvadratnih, opremu, umetničke slike, zalihe i potraživanja. Prodaja je zakazana za 14. jun, a prema podacima Company wall njihov račun je više od 1.000 dana u blokadi.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kao stečajni upravnik preduzeća Hotel Union doo u stečaju objavila je u junu prošle godine poziv za procenu vrednosti imovine stečajnog dužnika i procenu vrednosti stečajnog dužnika kao pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Foto: Hotel Union

Da podsetimo, poznati beogradski hotel, Hotel Union, u Kosovskoj 11, prvi put otvoren još 1922. godine, a poslednji put je kompletno renoviran 2019. godine

Bio je potpuno zatvoren za goste gotovo godinu dana od 2018. do 2019., a onda je doživeo potpunu transformaciju, međutim, to nije dugo potrajalo i vrlo brzo mu je opet stavljen katanac u bravu.

Tada je hotel kategorisan sa tri zvezdice, a krajem 2019. otvoren je i restoran koji je trebalo da mu vrati novi stari sjaj.

U prethodnom nadmetanju 2002. godine učestvovalo je 10 učesnika za kupovinu hotela Union, a početna cena mu je bila 21 milion dinara. Najvišu je tada ponudio Milorad Majkić iz Beograda, inače vlasnik kazina ‘Aleksandar’.

To je bio prvi hotel u Srbiji u postupku privatizacije, a zvaničnici su tada najavljivali da će početna investicija za revitalizaciju ‘Uniona’ biti između milion i milion i po evra.

Izvor: Kurir

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare