Podeljeno i novih 60.000 vaučera za odmor u Srbiji

Za samo četiri dana podeljeno je i dodatnih 60.000 vaučera za koliko je dodatno bilo izdvojeno para. Ovim su oboreni svi rekordi oko dotiranog odmora u našoj zemlji, a male su šanse da će biti novih do kraja ove godine.

Želite posao u hotelima u Beogradu? Kliknite OVDE.

Kako je za Novosti potvrdio i ministar turizma Rasim Ljajić, vaučera više nema, ali se ne zna da li će biti tražen dodatni novac od Vlade Srbije za nove dotirane „čekove“ od 5.000 dinara.
– U 2014. godini, za šest meseci smo jedva podelili nekih 14.000 vaučera, a sada smo samo u jednom danu izdali 15.000 – rekao je Ljajić. – Ne znam hoće li biti novih vaučera, ali da smo planirali da podelimo 500.000 svi bi bili razdeljeni.
Inače, Vlada Srbije krajem prošle godine izdvojila je novac za dodelu 100.000 vaučera za ovu godinu. Već polovinom februara oni su „potrošeni“, pa je Ministarstvo turizma tražilo dodatna sredstva za nove vaučere. Prošlog petka država je odobrila još 300 miliona dinara. Time su obezbeđena sredstva za još novih 60.000. Niko, međutim, nije očekivao da će oni biti razdeljeni već posle samo četiri dana.
Inače, od kada je počela akcija sa dotiranim odmorom u Srbiji, država je podelila 532.000 vaučera. Najbrojniji korisnici vaučera su penzioneri. Više od 55% građana koji ih koriste su i najstariji sugrađani.
Kada je reč o najtraženijim destinacijama, to su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara. Vaučere najviše koriste penzioneri, oko 55%. Za njima, su zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara mesečno.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare