Počela izrada idejnog rešenja za Linijski park u Beogradu

Izrada idejnog rešenja za Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta počela je danas, a rok za završetak tog posla, na kome je angažovano deset timova mladih arhitekata, je 1. septembar.
Svaki tim radi idejno rešenje za jednu celinu Linijskog parka, koji će se prostirati na više od 4,5 kilometara, tako da će biti ukupno deset rešenja koja će činiti jednu funkcionalnu celinu, rekao je za Tanjug glavni gradski urbanista Marko Stojčić.
Najavio je da će, nakon izrade idejnog rešenja, do kraja godine biti usvojen plan detaljne regulacije, što će omogućiti da se započne izrada projekta i pribavljanje građevinskih dozvola.
Očekuje se da će u prvoj polovini sledeće godine, za najmanje dve od deset celina biti dobijena građevinska dozvola.
– U planu nam je tri celine, ali očekujemo najmanje dve, za deo od pasarele kod Beton hale, preko Kule Nebojša ka 25. maju. To je potez koji će se prvo raditi – pojasnio je Stojčić, prenosi Beoinfo.
Osim pešačkih i biciklističkih staza, dečjih igrališta i sportskih terena, naveo je da će Linijski park sadržati nekoliko punktova namenjenih, pre svega mladima.
– Biće tu nekoliko habova za promociju mladih autora iz oblasti kulture – likovnih umetnika, ’strit art’ umetnika… – naveo je Stojčić.
Rekao je da je završen rani javni uvid za plan detaljne regulacije, za vreme kojeg su građani davali svoje sugestije i primedbe, kao i da je Urbanistički zavod u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom uradio nekoliko analiza, te da postoji više od 50 predloga šta sve može da sadrži Linijski park.
– Na nama je da profilišemo sve te zahteve i izaberemo one koji su realni za sprovođenje, kako bi celokupni Linijski park bio dovoljno atraktivan za sve građane – rekao je Stojčić i dodao da će ispod parka, gde god je moguće, biti napravljena javna garaža. Detaljnije o tome šta će se sve graditi u Linijskom parku čitajte u posebnoj vesti.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare