Pirot dobija oazu za odmor i rekreaciju – Pogledajte kako će izgledati kompleks otvorenog bazena sa solarnim panelima (FOTO)

Gradska uprava grada Pirota usvojila je idejno rešenje za izgradnju otvorenog bazena u tom gradu. Projektni biro Forma Antika iz Niša trenutno radi urbanistički projekat, a potom sledi izrada projekta za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova.
– Očekujemo da do kraja 2019. bude završena kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Tada ćemo znati tačnu vrednost radova. Nakon toga će se sprovoditi tender za izbor izvođača radova – rekao je za eKapiju Branislav Kostić, koordinator na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu.
Prema ranijim najavama gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, bazen bi trebalo da bude potpuno u funkciji 2021. godine.
Kompleks na kome će se graditi otvoreni gradski bazen u Pirotu se nalazi na parceli između zatvorenog gradskog bazena i šetalista Kej. Ukupna površina parcele je 2,2 ha.
Čitav kompleks se sastoji iz dve funkcionalno zavisne celine.
– Prva je prostor otvorenog bazena sa pratećim sadržajem. Na ovom delu parcele se predviđa izgradnja kupališta gabarita 50x25m i jedan manji bazen namenjen deci. Prateći sadržaj uz bazen je ulaz, garderobe sa svlačionicama, restoran, tribine, plaža oko bazena, tobogan itd – kaže Kostić.
Drugi deo parcele će, prema njegovim rečima, biti u funkciji tokom cele godine i na njemu su projektovani teretana na otvorenom, teren za bocanje, padel teren, šah sa velikim figurama, trim staza, ugostiteljski objekat, tobogan sa penjalicama, igračke za decu, sunčani sat, internet zona, prostor za okupljanje mladih, staza za bicikle, fontana i česma.
– Takođe će biti ugrađeni najsavremeniji sistemi kao sto su solarni paneli za dogrevanje vode i rezervoari za prikupljanje kišnice koja bi se kasnije koristila za navodnjavanje zelenih površina kompleksa – rekao je Kostić.
Izvor i FOTO: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare