Otvaranje hotela Blue Kotor Bay je planirano za 15. jul

Predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević obišli su juče radove na sanaciji hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac na Prčanju.

– Ovaj hotel, rađen u specifičnim uslovima, može dati samo dodatni podsticaj celokupnoj hotelsko turističkoj privredi. Nije zanemarljiva ni brojka od preko stotinu naših sugrađana koji će baš ovde naći zaposlenje. Očekujemo brzo realizaciju druge faze hotela Blue Kotor Bay koja će početi verovatno na jesen, kad se stvore neophodni pravni preduslovi – kazao je Aprcović.

Investiciono razvojni fond finansirao je ovaj projekat u iznosu od 7 mil EUR.

– Urađen je veliki posao za kratak vremenski period i postavljeni su novi standardi kada je u pitanju izgradnja i dizajn objekata. Jako je važno da ovaj hotel radi 12 meseci, uzimajući u obzir da postoji sertifikat još iz 1920. godine, kada je u pitanju lečilište, tako da će pored turističkih potencijala ovaj objekat biti i u funkciji zdravstvenog turizma – kazao je predsednik Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević.

Investiciono razvojni fond će i u narednom periodu podržavati ovakve projekte, a ukupno su u turizam uložili gotovo 100 mil EUR, navedeno je na sajtu Opštine Kotor.

Generalni menadžer budućeg hotela Blue Kotor bay Dejan Perić je najpre istakao da se prvi gosti očekuju 15. jula i da je planirano zaposlenje za 75 radnika, s obzirom na COVID 19.

– Već sledeće godine ćemo imati više od 100 zaposlenih, a od 1. oktobra tekuće godine radićemo na razvoju zdravstvenog turizma i biće aktuelan do 15. maja. Od izuzetnog značaja nam je podrška IRF-a jer će ovo biti hotel sa pet zvezdica, 106 smeštajnih jedinica, imaće unutrašnji spa, bazen, dva restorana, marinu i privatnu plažu – kazao je Perić.

 

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare