Okupljanje hotelijera u novembru u Zadru

Ovogodišnji HOW /Hotel Operations Weekend/ Festival održava se 15.-17.11. u Petrčanima pored Zadra. Učesnike konferencije u programskom delu očekuje više od 20 panel diskusija, intervjua i prezentacija s više od 60 govornika, dok u zabavnom delu programa učesnici mogu učestvovati u pub quizu, speed networkingu, jutarnjem trčanju, velikom partyju, ali i charity aktivnostima putem kojih mogu podržati jednu neprofitnu, humanitarnu organizaciju.

U prvom intervjuu naziva: Shaping the Hospitality Landscape: Exploring Global Trends in Hotel Operations, Dejan Popadić,  Regionalni potpredsednik za otvaranja i tranzicije, Hyatt EMEA podeliće svoj uvid i iskustva u hotelskim operacijama i perspektivu o trenutnom stanju, izazovima i budućnosti hotelskih operacija. U diskusiji koja sledi odmah nakon, Driving Success in Hotel Operations: Perspectives from the Top Kristian Šustar, CEO Jadran Hotela Rijeka, Hans Prins,  Generalni direktor klastera Accor hotela za Jugoistočnu Evropu i Andrej Sovrović, Generalni direktor Klastera IHG hotela izneće svoja predviđanja o novim trendovima koji će oblikovati budućnost hotelskog poslovanja.

Blagi beg od hotelskih operacija napraviće Dalibor Šumiga, CEO kompanije Promosapiens, s prezentacijom Don’t Believe Everything You Say gde će učesnici čuti nekoliko tema koje se ponavljaju u svakom razgovoru, na poslu ili društvenim mrežama: šta nas čini srećnima, da li je novac zaista važan, jesu li žene bolje od muškaraca, uništava li internet čovečanstvo… Svako ima svoje mišljenje, ali koliko gledate podatke? Ovo predavanje će vam dati u nekim slučajevima iznenađujuće odgovore na većinu pitanja oko kojih se svađate s prijateljima, saradnicima i strancima na društvenim mrežama.

Nakon ove zanimljive prezentacije s intervjuem Luc Gesvreta, Starijeg potpredsednika za iskustvo gostiju i programe vernosti, Accor-a, na temu Customer Acquisition vs. Retention: How to Create True Customer Loyalty se učesnici ponovno vraćaju u hotelske operacije pa će saznati šta je zapravo lojalnost, postoji li, kako zadržati postojeće goste te privući nove.

Plenarni deo programa završava prezentacijom i intervjuem. Ivana Nešković iz STR-a će dati uvid u globalno stanje hotelske industrije s fokusom na Evropu gde će brojkama potkrepiti kako stojimo sa okupiranošću soba i prosečnom cenom soba te potražnjom, a sve iznesene podatke komentarisaće u intervjuu s Martom Hancock, potpredsednicom za upravljanje prihodima za regije DACH, Poljske i Istočne Evrope, Rusije i ZND iz Accora za Evropu i Severnu Afriku.

Foto: How festival

Nakon plenarnog dela, u zavisnosti od interesovanja, učesnici mogu poslušati diskusije podeljene po hotelskim odeljenjima ljudskih resursa, domaćinstva, hrane i pića, prodaje i marketinga, tehnologije, recepcije, a teme koje ih očekuju su:

  • New Ways of Recruitment – How to Reach the New Generations Effectively?
  • What do we Need to do to Bring Talented People into Hospitality from Other Industries, Instead
  • Hotel Stars: A Piece of the Puzzle, But Not the Whole Picture of Quality – Do Hotel Stars Really Matter?
  • Sustainable Strategies for Hotel Logistics and Supply: Minimizing Costs, Maximizing Benefits
  • The Next Level of Housekeeping: Modern Standards and Best Practices
  • Synchronizing Efficiency and Warmth: How Technology Enhances the Personal Touch in Hotel Check-In
  • Maximizing Room Service Revenue: Optimizing Menus for Increased Profitability
  • Envisioning Tomorrow’s Hospitality: Hotel Rooms of the Future
  • Unlocking Efficiency: The Optimization of Hotel Reception and Its Impactful Benefits
  • From Ordinary to Extraordinary: Redefining Hospitality with Concierge Services
  • From Leads to Bookings: Maximizing Success in Hospitality through Direct Sales
  • The Power of Storytelling: Differentiating Yourself in a Crowded World
  • Innovations and Trends in F&B: Vegan, Vegetarian, Alcohol-free, Local, etc. Keep it Simple – Honest Food and Drinks, Simple, but Great
  • Coffee Workshop: Il vero espresso Italiano or Wiener Mokka? A journey from Vienna to Venice in one gulp

Uz već navedene samo neki od potvrđenih govornika su:

  • Srđan Mileković, Stariji potpredsednik za operacije EAME regije, Hyatt
  • Pawel Lewtak, Potpredsednik te nacionalni delegat za srednju Evropu, European Hotel Managers Association
  • Sabrina Regner, Direktorka za angažman gostiju i rezervacije, FMTG Services GmbH
  • Jeremy Daudin, Direktor prodaje, The Zetter Hotels & Co
  • Heribert Scheikl, Direktor ljudskih resursa, HRG Hotels
  • Christina Hiedl, Direktorka odeljenja hrane i pića, Ruby Hotels
  • Vernon Strachan, Direktor operacija, Zsidai Group
  • Joan Rull, Direktor odeljenja hrane i pića, Canopy by Hilton Madrid Castellana

Uz brojne sponzore i partnere HOW Festival od ove godine podržava i Evropsko udruženje direktora hotela (European Hotel Managers Association) i Turistička zajednica grada Zadra.

Više detalja o samoj konferenciji, programu, prijavama i govornicima dostupno je na službenim stranicama HOW Festivala.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare