Održan Grčki vikend u Beogradu – Posetioci zaigrali i sirtaki

Tradicionalna manifestacija Grčki vikend u Beogradu održana je četvrtu godinu zaredom, 3. 4. i 5. maja 2019. na Trgu Nikole Pašića. Manifestacija je kao i prethodnih godina bila obeležena bogatim kulturno-umetničkim programom.
Na ovogodišnjem Grčkom vikendu učestvovali su Udruženje prijatelja narodne tradicije – Larisa i folklorna grupa Dankovo, koje su predstavile grčke narodne igre. Hor Helenofonija koji je pri Helenskoj fondaciji za kulturu i hor Irida predstavili su grčke narodne pesme na zanimljiv način. Takođe, u sklopu kulturnog programa održana je i priredba OŠ Ujedinjene nacije, pod nazivom „Put pismenosti – Vizantija“. Oni koji do sada nisu uspeli da nauče sirtaki, imali su priliku da zaigraju na javnom času sirtakija u organizaciji plesne skole Yu dance.
Posebno su bile predstavljene regije Centralne Makedonije, Privredna komora Larise i Privredna komora Olimpske regije Pijerija. Grčka Nacionalna Turistička Organizacija je i ove godine predstavila kompletnu turističku ponudu Grčke, kao i sve njene lepote. Posetioci su bili u prilici da uživaju u degustaciji tradicionalnih grčkih prehrambenih proizvoda i pića kao što su feta sir, maslinovo ulje, masline, sušeni paradajz, med, vina, uzo, cipuro…
Manifestaciju je i ovog puta organizovalo Udruženje internacionalnog prijateljstva, dok su pokrovitelji bili Grad Beograd, Beokom, Turistička organizacija Beograda, Grčka nacionalna turistička organizacija, Helensko privredno udruženje i Visoka turistička Škola.

Najveća promocija grčke kulture, muzike, turizma i gastronomije je i ove godine privukla veliki broj građana i gostiju Beograda, koji su uživali u muzici, igri i pesmi prijateljske Grčke.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti, Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare