Novi hotel Palas u Banjoj Luci

Na mestu nedovršenog dela hotela „Palas“ biće izgrađen novi, najviši i najluksuzniji hotel, čiji je projekat predstavljen.

-Ostavićemo trajni pečat ovom gradu. Ovaj hotel će otvoriti jednu novu epohu razvoja Banje Luke. Više ništa isto biti neće – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je istakao, radi se o najvećem objektu u istoriji Republike Srpske, prvom hotelu sa pet zvezdica i simoblu ne samo Banje Luke, nego cele Republike Srpske.

-To je veliki cilj, koji smo postavili. U ovom trenutku imamo obezbeđeno sve, građevinsku dozvolu, projekat, procenjenu vrednost, sredstva koja su obezbeđena i danas kada krenemo do konačnog završetka nećemo stati – rekao je on.
Nakon više od 40 godina, kako je naglasio, rešili smo pitanje koje je bilo nerešivo za sve prethodne gradonačelnike i gradske administracije.

Ovo je najveća investicija u Banju Luku u poslednjih nekoliko decenija.

–Hvala vlasniku kompanije Cepter na poverenju i saradnji.  Koliko je objekat zahtevan, govori podatak da je investitora samo projekat koštao 1,2 mil KM, 2,2 mil KM košta rušenje, a investicija je vredna 150 mil KM. Dobićemo hotel preko stotinu metara visine. Biće najviši i najluksuzniji sa spa centrom, restoranom, vidikovcem, kongresnom dvoranom koja je potrebna Banjoj Luci i svim drugim sadržajima. Ovo danas počinjemo i završavamo u naredne dve-tri godine – rekao je gradonačelnik.

Da li znate da recenzije mogu povećati prodaju za čak 270%?

Za dva tri meseca koliko treba da se sruši neizgrađeni deo hotela, kako je kazao – očekujemo da se opet nađemo na ovom mestu i ovog rugla više neće biti.

-Postavićemo zajedno kamen temeljac za novi hotel – zaključio je gradonačelnik.

Vlasnik kompanije Cepter Filip Cepter kazao je da mu je pored brojnih projekata i izazova koje je prošao, ovaj biti jedna od najinteresantnijih za koji je posebno vezan.

-U poslednje dve godine u ovaj projekat uložio sam mnogo emocije, želje i energije da dođe do realizacije. Pokušavamo decenijama da rešimo ovaj problem da sklonimo ovaj simbol nedovršenosti i nismo uspeli. Bilo je hiljadu tada nerešivih stvari, a danas su se uslovi promenili i uspešno smo rešili prepreke zahvaljujući pre svih gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovom timu, koji je i pokrenuo sve ovo – kazao je Cepter.

Poručio je da će novi objekat, koji je kreirao svetski poznati arhitekta Hani Rašid – biti veličanstven i da će Banja Luka po tom objektu biti prepoznatljiva.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da se na ovaj projekat dugo čekalo.

– Nadam se da ćemo uskoro imati priliku da postavimo i kamen temljac i za neko optimalno vrime koje je potrebno da se izgradi biti i u prilici da otvorimo jedan od najlepših objekata u gradu – naveo je predsednik Republike Srpske.

Kako je kazao – grad dobija hotel koji dugo godina čeka, hotel koji će imati standard koji se prepoznaje u svetu i to će sigurno omogućiti prepoznatljivost Banje Luke.

-Hvala svima koji su doprineli da dođe do ovog trenutka – naveo je on.

Iz preduzeća Routing naveli su da objekat predstavlja iskorak u arhitektonskoj praksi ovog grada.

-Daljom izgradnjom hotelskog kompleksa uz izgradnju podrumske parking garaže stvoriće se uslovi za realizaciju regulacionim planom predviđenog rešenja proširenja samog Trga Krajine. Projektovano rešenje pružiće jednu novu sliku Trga kao okosnice društvenih dešavanja u našem gradu – rekli su iz ovog preduzeća.
Podsećamo da je rušenje starog dela hotela Palas već počelo.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare