Novi garni hotel Centar No1 u Beogradu otvara vrata za goste (FOTO)

Garni hotel Centar No1, koji se nalazi u Kolarčevoj ulici u Beogradu, u bivšoj zgradi Jugoeksporta, primiće prve goste u petak, 26. jula. Svečano otvaranje predviđeno je za početak septembra, istovremeno sa zvaničnim otvaranjem i puštanjem u rad saobraćajnice na Trgu Republike.

Jedna od najlepših zgrada u Beogradu, izgrađena davne 1923. godine po projektu najpoznatijeg češkog arhitekte toga vremena Matije Bleha, pre Drugog svetskog rata bila je filijala Jugoslovenske banke, da bi 1947. godine postala vlasništvo Jugoeksporta. Posle kupovine zgrade 2016. godine, Industrija mesa Matijević je, uz investiciju od gotovo 15 mil EUR, ovu reprezentativnu građevinu sagrađenu u duhu akademizma, rekonstruisala i pretvorila u luksuzni hotel sa 4 zvezdice. Prilikom renoviranja, fasada je ostala nepromenjena u odnosu na njen prvobitni izgled i kao takva predstavlja kulturno dobro Beograda.

Hotel raspolaže sa 68 moderno opremljenih smeštajnih jedinica različitih tipova i veličina, koje su prilagođene zahtevima pre svega poslovnih gostiju, ali i onih koji u Beograd dolaze turistički. Svaka soba i apartman nose prepoznatljivi spoj tradicionalnog šika i modernog dizajna, koje uz komfor krasi i pogled na Trg Republike.
Izvor: eKapija
Foto: Booking.com
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare