Nova pravila u avionima- kofer više ne može u kabinu

Nakon globalne pandemije svet vazdušnih putovanja izgleda drugačije od onoga na šta smo navikli.

U Italiji je od danas zabranjeno unošenje kabinskog kofera u avion, što spada u zaštitne mere tokom pandemije virusa kovid-19, saopštila je italijanska Uprava za civilni avio-saobraćaj ENAC.

Od danas na odlaznim i dolaznim letovima na domaćim i međunarodnim avio-linijama u Italiji neće biti dozvoljen kabinski prtljag, već samo mala torba, tašna ili ranac koji se mogu odložiti na prostor ispod sedišta, piše u saopštenju ENAC koje je poslato avio-kompanijama.

Ističe se da putnici u avion mogu uneti prtljag koji može da stane ispod sedišta jer, kako je navedeno, „iz zdravstvenih razloga“ nije dozvoljena upotreba odeljka za prtljag iznad sedišta.

Kako su preneli italijanski mediji, cilj je da ljudi budu na bezbednoj fizičkoj udaljenosti i zbog toga je potrebno izbeći gužve koje mogu da nastanu zbog postavljanja prtljaga u odeljak iznad sedišta u avionu.

Ta odluka naišla je na kritike i ocene da će pričiniti dodatnu štetu turizmu koji je teško pogođen zbog pandemije i višemesečnih restriktivnih mera.

Putnicima će na aerodromu biti izmerena temperatura, a ukoliko pređe 37,5 neće im biti dozvoljeno ukrcavanje na let.

Italija je od 3. juna, posle oko tri meseca blokade zbog virusa kovid-19, otvorila granice za države EU i područja Šengena.

Izvor: b92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare