Narandžasta biciklistička vožnja šesti put u Beogradu

Najmasovnija biciklistička vožnja Orange Bike Ride (Narandžasta biciklistička vožnja) kroz Beograd šesti put će se i ove godine održati 8. juna. Očekuje se više od 500 učesnika, koji će vožnjom promovisati bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Organizatori su beogradsko društvo Velograd i Ambasada Holandije.
– Mladi i stari, žene i muškarci, rekreativci i trkači, biciklisti, deca, porodice, svi su pozvani da sa nama učestvuju već šesti put u vožnji kroz Beograd, koji ćemo tog dana učiniti narandžastim, jer samo tako možemo proslaviti holandsku kulturu biciklizma, koju ćemo na kratko doneti i u Srbiju – rekao je Ralf van der Zijden (Ralph van der Zijden), direktor festivala Beograd Velograd.

Ovogodišnja tema festivala posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenu stresa, anksioznosti i depresije, stoji u saopštenju organizatora.

Vožnja počinje u 16 sati na Trgu Nikole Pašića, a završava se na Dorćol Platzu u 18:30. Biće organizovani i brojni prateći zabavni sadržaji. Festival je besplatan.

Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare