Najpoznatiji izraelski turistički portal pisao o Beogradu

Na najpopularnijem portalu o turizmu i putovanjima u Izraelu Lametayel objavljena je pozitivna putopisna reportaža nakon posete našem glavnom gradu i Srbiji, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.
Pozitivna atmosfera, brojna mesta za obilazak, autentičnost i raznolikost arhitekture ostavile su veliki utisak na novinare, a zapazili su i da se od poslednjeg boravka u našoj prestonici od 2008. godine grad promenio.
– Najviše mi se dopada to što, iako je ovo moderan grad, i dalje se mogu naći autentična i istorijska mesta gde se čini da je vreme stalo. Na malom prostoru mogu se videti prelepe pešačke zone sa ljupkim kafeima, živopisni marketi, crkve, restorani sa preukusnom hranom, uzbudljiva mesta za izlazak, pa čak i plaže, iako grad nema more. Uz to, ljudi su zaista divni i gostoprimljivi – piše u ovoj reportaži, prenosi Beoinfo.
Ističu se mesta kao što su centar grada, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Zemun, Hram Svetog Save, Muzej Nikole Tesle, ali i ugostitljska i klupska mesta.
U okviru posete bio je organizovan i celodnevni obilazak Novog Sada, kao i poseta festivalu Exit, za koji smatraju da može da privuče veliku pažnju izraelskih turista.
Lametayel sajt postoji već 20 godina, sadrži više od 500.000 stranica sa informacijama koje se odnose na putovanja na hebrejskom jeziku i u proseku ga mesečno poseti između milion i 1,3 milona korisnika.
Na Sajmu turizma u Tel Avivu, Beograd je u februaru ove godine proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, po oceni upravo ovog portala.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare