Najpopularnije plaže u Belgiji će biti otvorene samo za one koji imaju rezervaciju

Gradske vlasti Ostendea na obali Severnog mora u Belgiji saopštile su da ovog leta uvode sistem rezervacija za najposećenije plaže u cilju sprečavanja eventualnog širenja korona virusa.
Nekoliko mesta na obali mora u flamanskog delu Belgije priprema se za letnju sezonu koja će ove godine biti drugačija zbog epidemije korona virusa od kojeg je u Belgiji umrlo više od 9.000 ljudi.
Plaža u mestu Knoke kod Ostendea od skora ima pregrade sa ulazom na jednoj strani i one su namenjene porodicama koje će na taj način držati fizičko odstojanje od ostalih.
Ostende, koji je jedna od omiljenih destinacija na moru, priprema se da u jeku sezone primi dnevno do 50.000 turista. Gradske vlasti su odlučile da će rezervacijama biti najbolje raspoređeni posetioci, a najpopularnije plaže će biti otvorene samo za one koji imaju rezervaciju.
– Posetioci će tako pre odlaska biti sigurni da ih čeka mesto na plaži – navele su vlasti tog grada.
Belgiju je teško pogodila pandemija korona virusa i ta zemlja ima jednu od najviših stopa smrtnosti u svetu u odnosu na broj stanovnika. Medjutim, epidemija je počela da jenjava i polako se ublažavaju mere karantina.
Belgija, koja ima 11,5 miliona stanovnika, ima više od 55.000 zaraženih korona virusom od kojih oko 9.000 osoba preminulo.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare