Najavljuje se jedinstven set mera na svim aerodromima

Zbog novih globalnih uputstava o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo avio-promet tokom pandemije korona virusa, u nekim aerodromima putnici će pre leta morati da dolaze još dva sata ranije, rekla je šefica grupe međunarodnih aerodroma u utorak.

„Na velikim aerodromima s malim volumenom prometa putnici neće trebati dolaziti ranije na aerodrom zbog socijalne distance“, rekla je novinarima Angela Gitens, generalni direktor Međunarodnog udruženja aerodroma (ACI), prenosi Seebiz.

„Na manjem aerodromu ili na aerodromu na kojem se stvaraju gužve, rekla bih da će biti potreban dodatni sat ili čak dva sata“, rekla je Gitens.

UN-ova agencija za avio-saobraćaj objavila je uputstva za avio-kompanije, aerodrome i zemlje kako bi se prihvatio jedinstven pristup vezan za letenje tokom pandemije korona virusa.

Uputstva, koja je prihvatila Organizacija civilnog vazduhoplovstva (ICAO) u ponedeljak, uključuju nošenje maski i stajanje na udaljenosti od barem jednog metra. Uputstva, koja je podržala avionska industrija, odnose se na trenutnu mešavinu pravila koja su na snazi usled pandemije koronavirusa, zbog čega je avio-putovanje drugačije u gotovo svakoj zemlji.

Avio-stručnjaci rekli su da će jedinstven set sigurnosnih praksi biti od pomoći kako bi se vratilo poverenje putnika.

„Uputstva moraju početi da se primenjuju brzo“, rekao je Alekandar de Juniak, direktor Međunarodne udruženja avio-saobraćaja (IATA), tokom onlajn konferencije za medije.

Izvor: Blic

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare