Na Zlatiboru pripemaju letnje sadržaje – Hoteli primaju rezervacije za 1. jun

Direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, rekao je da se procenjuje da je pandemija virusa kovid 19 za dva i po meseca smanjila prihode turističkoj privredi tog područja od 15% do 20%, ali da se nada da bi se to moglo nadoknaditi produžetkom sezone.
– Sada na Zlatiboru ima oko 3.000 gostiju, uglavnom su to domaći gosti i vlasnici vikendica, ali su hoteli počeli da primaju rezervacije od 1. juna – rekao je Živanović za Betu.
Dodao je da su u toku ubrzane pripreme kako bi se proširile bašte i gostima obezbedila bezbedna i propisana distanca.
– Hoteli još nisu otvoreni, ali restorani i kafići rade od prošle nedelje. U ovo vreme prošle godine na Zlatiboru je bilo dnevno oko 20.000 gostiju zbog seminara i kongresa, a ove godine su otkazani čak i za drugu polovinu godine zbog neizvesnosti oko toga da li će se vratiti pandemija – rekao je Živanović.
Zlatiborski turistički radnici će se, kako je rekao, ove godine potpuno okrenuti domaćim gostima i veruju da bi mogli da nadoknade izgubljeni prihod ako produže sezonu u septembru i oktobru.
Istakao je da će ugostitelji poštovati sve propisane mere predostrožnosti i da je ukinut švedski sto da bi se sprečile gužve, pa će gosti biti posluživani.
Živanović je rekao da se za goste priprema novi ambijent, jer se preurešuje Kraljev trg, priprema letnja pozornica, a doteruju se i obližnje turističke destinacije Stopića pećina, vodopadi u Gostilju, crkve brvnare u selima Dobroselica i Jablanica i rodna kuća Dimitrija Tucovića u Gostilju.
Ljubitelji sportova imaće na raspolaganju biciklističke i pešačke staze i razne sportske terene, a deca zabavne parkove.
– Panoramska gondola koja vodi od podnožja Zlatibora do vrha te planine Tornik je skoro završena i trebalo je da se krajem maja pusti u probni rad, ali je pandemija odložila dolazak inženjera iz Francuske pod čijim nadzorom je građena i sada se oni čekaju – dodao je.
Ove godine će gosti na Zlatiboru moći da se zabavljaju i na novoj lokaciji u selu Dobroselica, udaljenom devet kilometara od centra, gde je privatni investitor izgradio kaubojski grad po ugledu na nekadašnje američke gradove.
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare