Na mestu Generalštaba u planu gradnja hotela

Zet Donalda Trampa, Džared Kušner, podelio je  na svojim nalozima na društvenim mrežama X i Fejsbuk render za projekat luksuznog kompleksa koji je planiran na mestu zgrade Generalštaba u Beogradu.

– Uzbuđen sam što mogu da podelim neke slike ranog dizajna za razvojne projekte koje smo kreirali za albansku obalu i centar Beograda – napisao je Kušner.

Na priloženom renderu se vidi kompleks sa dve kule, a iz ostalih ilustracija koje kruže u javnosti može se zaključiti da će kula biti najmanje tri. Kako prenosi Njujork Tajms, zet bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je takođe bio visoki zvaničnik Bele kuće, rekao je da je blizu finalizacije projekata nekretnina u Albaniji i Srbiji.

On je juče potvrdio da zatvara velike poslove sa nekretninama u Albaniji i Srbiji, što je, ocenjuje list, „najnoviji primer da porodica bivšeg predsednika posluje u inostranstvu čak i dok on pokušava da se vrati u Belu kuću“.

– Čini se da su planovi Kušnera na Balkanu delom nastali kroz odnose izgrađene dok je Tramp bio na vlasti. Kušner, koji je bio visoki zvaničnik Bele kuće, rekao je da je radio na poslovima sa Ričardom Grenelom, koji je kratko bio vršilac dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe pod Trampom, a takođe i ambasador u Nemačkoj i specijalni izaslanik za Balkan – navodi Njujork Tajms.

List prenosi da bi jedan od predloženih projekata bio razvoj ostrva u blizini obale Albanije u luksuznu turističku destinaciju, a drugi kompleks sa planiranim luksuznim hotelom i 1.500 stambenih jedinica i muzejom, „na mestu davno upražnjenog bivšeg štaba Vojske Jugoslavije uništenog 1999. u NATO bombardovanju.

Ovi projekti, dodaje Njujork Tajms, obuhvataju zemljište koje sada kontrolišu vlade, što znači da bi sporazum morao biti finalizovan sa stranim vladama.

Foto: Google maps / screenshot

Kako je za Blic izjavio Ričard Grenel, projekat „Generalštab“ je investicija od milijardu dolara.

– Projekat svetske klase biće u Beogradu od američkih investitora, međunarodnih investitora. U pitanju je poslovni prostor, stanovi i hotel sa pet zvezdica. Napravili smo most koji će obeležiti prvobitnog arhitektu projekta i simboliku prijateljstva sa Zapadom. Memorijalni kompleks će se graditi kroz konkurs – rekao je Grenel.

Izvor: eKapija

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare