Mudra Art Cuisine – Gastronomija i umetnost na jednom mestu
U Zemunu, na keju, otvoren je Mudra Art Cuisine, novi restoran visoke kuhinje u Beogradu.
Restoran zvanično počinje da radi 1. februara, prethodnih dana je u toku bio takozvani soft opening, namenjen prijateljima, partnerima, poslovnim saradnicima, blogerima i medijima.
Iza ovog restorana stoje prepoznatljiva lica domaće HoReCa scene, Jelena Đaković, vlasnica brenda Libra Consulting i uspešni hotelijeri Goran i Nenad Kovačević.
Šef kuhinje je Aleksandar Kerekeš, koji je u Beograd došao iz restorana Mudra Art Cuisine u kotorskom hotelu Huma.
Kuhinja je internacionalna, dok se jela pripremaju od lokalnih sastojaka. Na meniju se nalaze i kraba sa supom od rotkvice i crvene jabuke, marinirana cvekla sa kozijim sirom, Sen Žak školjke sa taljatelama od celera u sosu od crvene narandže, sočni teleći ragu sa bešamel sosom i čipsom od celera, kao i selekcija deserata koje potpisuje poslastičarka Kristina Radosavljević. Uz hranu se služe vina pre svega iz Italije, od proseka do primitiva, kao i roze vinarije Zvonko Bogdan, a vinska karta je zamišljena tako da uključi selekciju etiketa iz celog sveta, sa akcentom na Italiju i Francusku, kao i srpska vina.
Subota će u Mudri biti dan D jer, osim u ukusnim zalogajima sa autorskim potpisom šefa kuhinje, gosti će, dok čekaju naredni sled hrane, moći da uživaju i u pravoj pozorišnoj predstavi: ovakav koncept spoja gastronomije i umetnosti kod nas do sada nije viđen.
Restoran, koji može da primi 150 gostiju, prostire se na dva nivoa, svetao je i moderan sa oslikanim zidovima, i kuhinjom koja je u staklu, pa gost može da prati proces nastanka jela.
Izvor: Vino&Fino