Movenpick Resort & Spa Fruške Terme dobitnik prestižne nagrade ESPA za Inovativni Spa Hotel

Od 5. do 6. oktobra u hotelu Thermal u Karlovim Varima održan je 27. kongres ESPA – European Spa Association sa rekordnom posećenošću od 310 učesnika. Kongres je ove godine obuhvatio tri centralna stuba ESPA asocijacije: Evropski kongres banja i balneologije, nagradu ESPA za inovacije i SPA-CE B2B radionicu za spa i wellness turizam.

U monumentalnoj Svečanoj sali Grand hotela Pupp održana je ceremonija dodele nagrada uz gala večeru na kojoj su proglašeni najinovativniji evropski projekti u banjskoj i zdravstvenoj industriji. Ceremoniji dodele nagrada pridružilo se 350 učesnika iz više od 30 zemalja. Ovo je bilo 10. takmičenje za ESPA Innovation Award, a kandidati su se takmičili u 8 kategorija.

Primarni cilj takmičenja je da podstakne razmenu iskustava, širenje najboljih praksi i proslavu wellnessa, inovacija i izvrsnosti u banjama, blagostanja i medicinske spa industrije. Goste kongresa i učesnike B2B događaja dočekali su ministar zdravlja Jan Blatni i guverner Karlovih Vari Petr Kulhanek. Nagrade je uručila i predstavnica UNWTO za Evropu Nina Kusar. Glavni partner događaja je SOTHIS Cosmetics, ekskluzivni brend za doživljaj globalne lepote po prirodi.

ČESTITKE pobednicima i specijalnim nagradama žirija u 2023. godini:

Foto: europeanspas.eu

C1: INOVATIVNA SPA DESTINACIJA: Sv. Konstantin i Jelena – Bugarska

Način i vizija, odmaralište je postalo destinacija. Sveti Konstantin i Jelena nudi celogodišnji odmor, more i wellness vikende, sportske sadržaje, rehabilitaciju, zdravstvenu zaštitu i najbolje restorane uz more. Kvalitetna destinacija za moderne putnike sa posebnim dodirom zdravlja.

C2: INOVATIVNA MEDICA SPA: UAB Egles sanatorija – Litvanija

Inovacija u digitalnom svetu za medicinske banje. Inovativna mobilna aplikacija koja koristi i pacijentima i klinici. Uz samoprijavu po dolasku, pacijenti dobijaju svoj raspored i eventualne promene u vezi sa tretmanima ili drugim uslugama na svoj telefon, a klinika može dobiti različite informacije iz povratnih informacija pacijenata. Sve informacije su na 4 jezika. Egles Sanatorija se fokusira na održivost i ova aplikacija radi na tome tako što koristi manje papira i koristi solarnu energiju za energiju.

Foto: europeanspas.eu

C3: INOVATIVNI SPA HOTEL: Movenpick Resort & Spa Fruške Terme – Srbija

Movenpick Resort & Spa Fruske Terme stvorio je termalni kompleks, opremljen sa 11 bazena (5 zatvorenih i 6 otvorenih) bazena sa lekovitom termo-mineralnom vodom i ogromnom  površinom sa 12 različitih vrsta parnih kupatila i sauna. Geotermalni potencijal, solarna energija i drugi ekološki prihvatljivi protokoli čine ga pravim primerom održivosti.

Pročitajte i intervju Dejana Pejčinovića Menadžera resorta Fruške Terme.

C4: INOVATIVNI SPA KONCEPT: Hotel Preidlhof GmbH – Italija

Preidlhof Vai i 360° makeover- stimulišu goste fizički, energetski, duhovno, psihološki, socijalno i emocionalno i objedinjuju holističke, preventivne i medicinske odmarališta u održivom banjskom kompleksu. Prošla godina je sertifikovana kao „Tiho mesto“ zbog tihe lepote svog prirodnog okruženja.

C5: INOVATIVNI ZDRAVSTVENI SPA PROGRAM: Ensana Health Spa Hoteli

Ensana je kreirala inovativan način da medicinske banje učini modernim i prevencije bolesti uz holistički pristup zasnovan na programima po meri sa tretmanima iz prirodnih resursa u kombinaciji sa najnovijim medicinskim saznanjima i uređajima. Personalizovani program za zdravo starenje, uklanjanje stresa, gubitak težine.

C6: INOVATIVNI SPA PROIZVODI: Roial Spa, a.s. – Češka Republika

Novi koncept: ravnoteža sna. Civilizacijski problemi kao što su poremećaji spavanja zahtevaju holistički pristup uključujući prevenciju, kvalitetnu dijagnostiku, inovativni tretman i savremene tehnologije. Sobe su opremljene biodinamičkim led svetlima punog spektra i enzorskim jastučićima u krevetima postavljenim ispod dušeka koji nadgledaju i procenjuju vitalne funkcije klijenta. Klijenti pohađaju hronobiološku fototerapiju nakon čega slede vežbe kao što su akva fitnes, nordijsko hodanje ili časovi joge.

C7: INOVATIVNO BANJSKO OBRAZOVANJE: Centrul de Cultura al Judetului Covasna – Rumunija

Naučne informacije o Mofeti kao veoma retkom prirodnom leku iz okruga Kovasna u Transilvaniji „prevedene” su za javnost kroz interaktivne mape, inteligentne kurseve, informativne table i knjige na mnogim jezicima. Medicinski tretman koji se pruža korišćenjem savremenih metoda kao što su e-knjige, pametne lekcije i QR kodovi. Za decu, pristup interaktivnim pitanjima i obrazovno-zabavnim vežbama. Informacije za sve ciljne grupe

C8: INOVATIVNO MEDICINSKO SPA NAUČNO ISTRAŽIVANJE: Niedersachsisches Staatsbad Pirmont Betriebsgesellschaft GmbH – Nemačka

Staatsbad Pirmont: studija je obuhvatila sve pacijente u Klinici DER FURSTENHOF u Bad Pirmontu za rehabilitaciju osteoporoze u periodu od 2005. do 2015. godine. Ukupno 8392 pacijenata lečeno je specifičnim terapijskim konceptima i upotrebom prirodnih lekova. Podaci govore da rano otkrivanje mastocitoze dovodi do značajno boljeg toka i pokazuje ulogu prevencije u medicinskim banjama.

Foto: europeanspas.eu

Stručni žiri, koji je predvodio predsednik žirija Gunnlaugur K. Jonsson sa Islanda, činili su stručnjaci različitih banjskih profila: dr Sijka Kacarova, potpredsednik ESPA i stručnjak za medicinski turizam; Silvia Giannini, banjski arhitekta iz Italije; Prof. Tododorka Kostadinova, prorektorka Medicinskog univerziteta Varna iz Bugarske i Csilla Mezosi, SG iz ESPA.

Sijka Kacarova, šef radne grupe žirija Innovation Awards, naglašava: „Konkurs je svojevrsni indikator kvaliteta za evropske zdravstvene inovacije u banjskoj industriji. Sa zadovoljstvom konstatujem da se raznovrsnost i kvalitet takmičenja poboljšava svake godine. Učesnici European Spas Innovation Awards motivišu naše članove da zdravstveni turizam učine još konkurentnijim sa inovacijama i da predstave vodeću i jedinstvenu poziciju Evrope u upotrebi prirodnih lekova na međunarodnom nivou.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare