MK grupa: Još ne prodajemo hotel „Grand“, mada ima ponuda

Povodom spekulacija koje se odnose na prodaju hotela „Grand“ na Kopaoniku, koji je u vlasništvu „MK grupe“, ova kompanija obaveštava javnost da one nisu tačne.

Hotel „Grand“ se nalazi u vlasništvu „MK grupe“ već čitavu deceniju i do sada je u razvoj hotela i destinacije uloženo 50 miliona evra. To je ujedno prvi hotel čijom je kupovinom „MK grupa“ ušla u oblast turizma i hotelijerstva. Od tada do danas, ova divizija se znatno razvila i proširila poslovanje na luksuzne destinacije i hotele.

– Više puta smo istakli da nam je cilj ne samo razvoj sopstvenog hotelskog biznisa, već i razvoj destinacija. Pored toga, poseban značaj za nas ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton. U skladu sa tim, orijentisani smo na luksuzne gradske i hotele na primorju. Činjenica je da je tržište prepoznalo ovu našu stratešku opredeljenost, te neretko dobijamo ponude za prodaju hotela „Grand“. Trenutno razmatramo ponude kredibilnih kompanija i odluka će biti donesena u skladu sa našim strateškim planovima i odgovornim poslovanjem. Sve dok navedeni uslovi ne budu ispunjeni hotel „Grand“ posluje u vlasništvu „MK grupe“, pravi planove za dalji razvoj i priprema uspešnu predstojeću sezonu – izjavio je Nikola Avram, direktor divizije turizma i hotelijerstva „MK grupe“.

– „MK grupa“ namerava da nastavi ulaganja u razvoj hotelskog sektora u Srbiji i regionu. Biramo destinacije sa izuzetnim turističkim potencijalom i kvalitetom ponude i one koje su pogodne za dalji razvoj hotelskog poslovanja. Podsećamo da je kompanija do sada uložila 200 miliona evra, a trenutno u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 15 hotela sa više od 2.500 soba. U narednim godinama, cilj je povećanje kapaciteta na 5.000 soba, čime će se učvrstiti pozicija regionalnog lidera kada su turizam i hotelijerstvo u pitanju – dodao je Avram.

Izvor:Novosti 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ugostiteljstvo, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare