Michelin počeo da ocenjuje i hotele

Mišlenov (Michelin) vodič više nije samo za restorane. Vodič za putnike objavio je još krajem prošle godine da će dodati simbol ocenjivanja za hotele koji imaju isti prestiž.

Mišlen će početi da dodeljuje ​​ključeve luksuznim hotelima od ove godine, prenosi Index.hr.

Anonimni inspektori već rade na identifikaciji „izuzetnih objekata koje vode timovi s jedinstvenim oblicima znanja“, naveli su u saopštenju za javnost.

– Baš kao što Mišlenova zvezdica odlikuje one restorane koji su na vrhuncu svoje umetnosti, ‘Michelin Key’ prepoznaje najizuzetnije hotele širom svet – kaže Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča.
Mišlen je odavno poznat po ocenama restorana u kojima su objekti ocenjeni s jednom do tri Mišlenove zvezdice za izvrsnost. Svoje prve zvezdice dodelio je 1926. godine, a sad kreću u pohod s „ključevima“. Sajt Mišlenovog vodiča već sadrži platformu za rezervacije s više od 5.000 hotela u 120 zemalja.

Foto: Pixabay

Kompanija je napravila svoj prvi veliki potez vezan za hotele 2018. kada je kupila onlajn putničku agenciju Tablet, koja je upravljala hotelima na temelju anonimnih procena sličnih Mišlenovim. Ključevi se mogu dodeliti nakon jednog boravka ili više poseta, prema onome što je javnosti za sada poznato i što su otkrili iz Mišlena.
Mišlenov vodič navodi da uzima u obzir pet faktora za ocenjivanje hotela, uključujući lokacije vredne odredišta, arhitekturu i dizajn enterijera, uslugu, „jedinstven karakter“ i vrednost. Kako tvrdi Mišlenov direktor, hoteli će im plaćati proviziju od 10 do 15% za rezervacije napravljene preko njihovog sajta, a Mišlenov urednički i prodajni tim delovaće nezavisno.

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare