Letovanje u Hrvatskoj skuplje od Kipra, Turske i Španije – Za sedam dana 3.500 EUR

Sedmodnevni odmor u Zadru je skuplji nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorci i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid „San“.

Hrvatska deli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore sa padom potražnje u odnosu na prošlu godinu i zbog toga dolazi do spuštanja čena čak i do 20%, pa poskupljenje od 12,7% u Zadru itekako bode oči, navodi hrvatski „Večernji list“ koji se bavio temom istraživanja britanskog tabloida.
„Večernji“ navodi da se u Hrvatskoj može letovati za manje od 3.500 EUR, odnosno koliko je „San“ procenio da sedmodnevno letovanje u Hrvatskoj košta.
Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je letovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osećajem da je nešto negde platio previše.
Kapućino od 6 EUR, kilogram grožđa za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 EUR, samo su neke od „podivljalih“ letnjih cena na Jadranu, piše „Večernji list“.
Naduvane cene, ocenio je „San“, deo su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma Veljka Ostojića, istina o cenama ipak ima više lica.
– Svako poređenje s konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo s konkurecijom cenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cene, ne smemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cena – rekao je Ostojić za „Večernji“.
Izvor: Tanjug
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Turizam, Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare