Kuvari iskreno o tome gde ne treba jesti

Na sajtu Reddit se nedavno pokrenula tema o tome na šta to treba obratiti pažnju u restoranima kako bi gost bio siguran da jede na dobrom mestu. Veoma brzo su se javili brojni korisnici reddita, koji rade kao kuvari i otkrili koji su to „znaci za uzbunu“, a šta označava da ste u dobrom restoranu u kojem možete očekivati dobru hranu i dobru uslugu.
Izbegavajte restorane s tepisima
Tepisi u restoranima su jedna od najodvratnijih stvari. Retko se usisavaju, a nikad ne peru, napisao je jedan od njih, a brzo se s njim složio i jedan čovek kojem je posao čišćenje tepiha. Tepisi u restoranima su odvratni. Iz njih znamo da izvučemo doslovno crnu sluz od masti i prljavštine. Većina mojih klijenata redovno čisti tepihe, ali čak se i meni gadi jesti u tim restoranima.
Pitajte odakle je hrana
Veoma je jednostavno, kažu ovi korisnici Reddita koji su radili u restoranima – pitajte odakle je hrana, ako ne znaju, ne očekujte ništa dobro. To pogotovo važi za morsku hranu. U restoranu u kojem sam ja radio morali smo napamet da znamo sve o hrani koju poslužujemo, objasnio je jedan učesnik rasprave.
Dugačak meni
Ako je meni u restoranu dugačak i sadrži mnogo različitih jela, to bi moglo da znači da poslužuju zaleđenu hranu. Moja žena je kuvar, a ja sam tokom fakulteta radio u kuhinji. Ako na meniju ima 40 različitih stvari, to znači da pripremaju jela od zaleđenih namirnica. Kratak meni uglavnom znači i svežije namirnice, napisao je drugi.
Osoblje
Radio sam u jednom meksičkom restoranu i otad imam naviku da uvek gledam i kako se osoblje međusobno ponaša. Ako se čini da su dobro raspoloženi i ako im je međusobna komunikacija prijatna, to uglavnom znači da stvari u tom restoranu dobro funkcionišu.
Čekanje na sto je dobra stvar
Moja šefica bi uvek govorila ljudima koji bi prigovarali zbog čekanja: Ako restoran u koji idete da večerate u subotu uveče nema listu čekanja, zapitajte se želite li da jedete tamo, napisala je jedna učesnica. Ako je gužva i duže čekate hranu, to uglavnom znači da je dobar restoran. Ako vam je hrana brzo na stolu, to znači da su je ranije pripremili, objasnio je drugi korisnik Reddita.
Izvor:eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti, Zanimljivosti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare