KotorArt festival od 2. jula do 13. septembra

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt je planirano u periodu od 2. jula do 13. septembra, a celokupni festival je i ove godine dobio pokroviteljstvo Uneska (UNESCO).
Na inicijativu Ministarstva kulture, koji je jedan od pokrovitelja festivala, pomoćnik generalnog direktora Uneska, Firmin Edouard Matoko, u pismu je čestitao KotorArtu, između ostalog i na promociji umetničkog i kulturnog diverziteta, što je jedna od misija Uneska.
Festival od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, jedan od najuglednijih festivala u zemlji i regionu koji okuplja brojne umetnike i publiku tokom dva meseca trajanja u Kotoru i Boki, već nekoliko godina dobija potvrde sa prestižnih međunarodnih adresa. Noseći programi KotorArta, Don Brankovi dani muzike i Kotorski festival pozorišta za decu, nosioci su evropskog kvaliteta festivala EFFE label, a zajedno sa Međunarodnim festivalom klapa Perast su nagrađeni Wild Beauty nagradama Nacionalne turističke organizacije.

Pored izuzetno visokog kvaliteta i posebnog imidža po kojem je prepoznat, svetski afirmisanih umetnika koji su Kotor i Crnu Goru stavili na evropsku mapu festivala, male ali visokostručne profesionalne ekipe koja stoji iza njegove realizacije, ono što je karakteristika festivala jeste autonomija njegovih programskih cjelina, decentralizovana uprava, kao i, za crnogorske – a naročito kotorske prilike, neobično visok procenat samostalno ostvarenih sredstava. Čak i u ovim bremenitim vremenima, pojedine segmente KotorArta, pored pokrovitelja, Uneska, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, podržavaju brojni sponzori i partneri.
Ove godine planirano je smenjivanje različitih programskih segmenata: KotorArt Kotorski festival pozorišta za decu (2 – 10. jul), KotorArt Don Brankovi dani muzike (14. jul – 14. avgust), KotorArt Pjaca od filozofa (11. avgust), KotorArt Međunarodni Festival klapa Perast, (11-12. septembar).
Izvor: eKapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare