Ko je novi vlasnik hotela Jugoslavija?

Kompanija „MV investment doo“ kupila je imovinu kompanije „Danube riverside“ za 3,17 milijardi dinara na javnoj licitaciji u hotelu Jugoslavija, koji je bio deo imovine koja se prodaje.

To je ujedno bila i najniža cena, koju je „MV investment“, u vlasništvu Millennium Teama, prihvatio. Vrednost imovine kompanije „Danube riverside“ bila je procenjena na 6,53 milijarde dinara. Stečajni upravnik Ivan Čakarević rekao je da na licitaciji učestvovao samo jedan učesnik koji je ispunio uslove konkursa.   On je naglasio u izjavi medijima da je prodajni postupak obavljen po zakonu.

Kompanija Millennium Team saopštila je da je postala vlasnika hotela Jugoslavija pobedivši na javnoj licitaciji za kupovinu pravnog lica Danube Riverside u čijem se sastavu nalazi ovaj hotel.

Foto: Hotel Jugoslavija

„Početnim ulaganjem od više od 42 miliona, zaokružili  smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija. Proces smo započeli pre dve godine, kupovinom 100 odsto udela u kompaniji ‘MV Investment’ koja je vlasnik prostora u kom se do današnjeg dana nalazi Grand Casino Beograd“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje inicirali su izmenu plana detaljne regulacije, kako bi realizovali izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom vioske kateogorije.

Navode da će ukupna ulaganja u naredne četiri godine iznositi više od 400 miliona evra.

Millennium Team je vlasnik i Vranjske Banje koju je kupila 2020. godine i u koju je, kako navode, uložila više od 90 miliona evra.

Izvor: Insajder

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare