Kineski novogodišnji vašar po prvi put otvoren na Kalemegdanu – Proslava Kineske nove godine i u Novom Sadu

Kineski novogodišnji vašar otvoren je na Kalemegdanu. Manifestacije posvećene Kineskoj novoj godini trajaće ove godine u Beogradu i Novom Sadu mesec dana.

– Ove godine Novi Sad je prvi put uključen u proslavu, što je i logično, budući da najveći deo turista iz Kine dolazi u ova dva grada. Na ovaj način pridružujemo se velikim i značajnim turističkim destinacijama poput San Franciska, Londona ili Sidneja, koji godinama unazad imaju proslavu Кineske nove godine, dok u regionu time mogu da se pohvale Budimpešta i Atina. Svi se bore za veći broj kineskih turista, kojih je u Srbiji u godini za nama boravilo oko 150.000 sa 300.000 ostvarenih noćenja. Činimo sve kako bismo uspešno prezentovali Srbiju kao turističku destinaciju i očekujem da u 2020. godini stignemo do brojke od 200.000 Kineza koji su posetili Srbiju – rekao je ministar turizma Rasim Ljajić, a prenosi Beoinfo.
Ambasadorka Čen Bo podsetila je na 4.000 godina dugu istoriju proslave Kineske nove godine:
– Ovaj praznik u Kini zovemo i Festival proleća, a definitivno je pitanju najveći praznik u Kini. Kineski novogodišnji vašar se organizuje prvi put u Beogradu i nadam se da će Beograđani osetiti atmosferu Kineske nove godine. Svim našim srpskim prijateljima želim mnogo sreće u Novoj godini – rekla je Čen Bo.
Organizatori su Ambasada NR Kine i Vlada Republike Srbije, dok su sponzori manifestacije Kancelarija za kulturu i turizam provincije Šandong i Grad Beograd.
Izvor: Ekapija
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Vesti

guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare